Torsdag


Jeans, Fornarina (Olivias)
Klänning, secondhand
Skor, mormors gamla
Kofta, H&M
Väska, Bianco

Nu är reklampausen sluuuut! /Amanda


Förresten

Vad tycker ni om den nya "layouten" på bloggen? Efter lite knep och knåp lyckades vi få till det (HTML-koder = krångligt enligt mig!). Inte så speciellt kanske men jag tycker det blev lite roligare en det vanliga grå iallafall!

Är det någon som vet om det går att lägga in bilder där uppe utan att man betalar extra? Om det finns nån kod man kan skriva in när man redigerar stilmallen alltså.

/Amanda

Klassens dag

Idag har vi, enligt tradition, haft vår årliga "klassens dag!". Alla klasser på högstadiet har det och det är meningen att man ska göra något roligt tillsammans med klassen. Förra året så cyklade vi till en skola här i närheten och hälsade på en klass och var hemma hos en av våra lärare och fikade, det var ju hmm verkligen jättekul! hööhö. I år så åkte vi iallfall till Göteborg.
Först så gick vi till Göteborgs Konstmuseum och kollade på Picasso-utställningen. Jag (var antagligen typ den enda) tycker faktiskt att det var kul! Coolt att se orginalverk som man bara sätt i böcker innan ju...!

Sedan skulle vi gå till bion, men först så gick vi till Miss Ragtime, jag skulle kolla om min klänning var såld... Det var den inte. Tyyypiskt. Jaja, det är lång tid kvar så förhoppningsvis så köper någon den. Vi hann gå in på Prickig Katt (varför har jag aldrig råd och köpa nåt där dom har så söta grejer) och Weekday (det är så läskigt varmt där inne att man inte orkar kolla på nåt nästan).

Sen BIO!! Vi kollade på Offside.
Den handlar om ett fotbollslag med "medelålders herrar" som spelar i division 6. Lägg till lite relationsdrama och lite halvroliga skämt och ni har Offside.
Det finns så himla många liknande filmer och jag tycker inte den här stack ut någonting alls. Den var inte särskillt rolig, och så var det mycket mer fotboll en vad jag trodde att det skulle vara. Fast ganska bra skådespelar iochförsig! Jonas Karlsson, Anja Lundqvist och Torkel Petersson = very good! Fast det här är nog ändå inte en film som jag kan rekomendera... Om man inte gillar fotboll väldigt mycket!

SE:101803-48 Picasso på Göteborgs Konstmuseum
SE INTE:101803-47 Offside på en biograf nära dig

/Amanda

Dagens

101803-46       101803-45

Olivia: second hand-kofta, leggings från Indiska, mormors gamla skor, mammas sjal från Turkiet.
Amanda: randig t-shirt från Polarn o Pyret, Nudiejeans, second hand-skor och en kjol som klänning från mormors garderob.

Nu måste man snart ha jacka, hu. Jag gillar inte vinterkläder något vidare precis, otympliga skor, tjocka jackor och mössor som gör håret statiskt. Eller vad säger ni?
Puss från Olle

En dagens tack

101803-43       101803-44
Såhär såg vi ut idag!


Drömtisdag

101803-42

Åh, om man hade råd! Den här outfiten hade iallafall inte jag tackat nej till... Särskillt inte dom helt perfekta stuprörsjeansen från Stella McCartney eller den söta blusen (med matchande mössa) eller...
Edith från Chloé är sååååååååå snyyyyygg. Jag måste vinna på lotto eller nåt.

Ikväll skulle jag ha sytt. Men eftersom vi inte har varken grå eller grön tråd så får det vänta! SUCK... Men förhoppningsvis så kommer det bli bra tillslut!

Det är så irriterande att det inte går att kommentera från våran dator. Dumma spamfilter. Så länge, innan det är fixat, tack ni som kommenterar!! Vi blir så glaaaada

Snart börjar IDOL!! Om fem minuter... Wiiiiiii! Det är ju roligast nu i början när det är massa icke-skönsjungande folk med. Sen när man kommer till finalen är det bara massa smöriga ballader.

/Amanda


Måndagsoutfit

101803-41

Amanda i second hand-klänning, halsband från Pärlshoppen, kofta som är morfars gamla och tygskor från Din Sko. Olivia är iförd linne och jeans från H&M, berlockhalsband som vi fått av mormor samt second hand-skor.

Vi vill passa på att tacka för alla fina kommentarer! Särskilt du som länkat oss, vi blev hur glada som helst! Tyvärr kan vi inte kommentera tillbaka för blogg.se låter inte det vi skriver komma igenom spam-filtret (verkar det som). Har dock skrivit till dem och hoppas att det löser sig så fort som möjligt.
Puss puss puss

Detaljer

101803-40

101803-39

101803-38

101803-36

Bild 1: Kofta och skor, second hand. Fåtölj, Ikea. Tavla, målad av Amanda.

Bild 2: Klänning, Indiska. Lackpumps och rosett, second hand.

Bild 3: Klänning, mormors gamla kjol. Skor, Din Sko.

Bild 4:  Linne och kjol, H&M. Bälte och skor, second hand.

snart är det september

101803-35
Här kommer ett litet kollage som jag har pysslat ihop...

Jag tycker det kan vara ganska svårt att veta vad man ska ta på sig på morgonen för tillfället. Vädret har varit ostadigt, ena stunden är det strålande solsken ute och andra stunden öser regnet ner...

Här är en outfit som jag tror skulle kunna passa! En söt A-linjeformad jacka från Burberry London, skön trikåklänning från Rachel Pally, pumps med praktiskt och tålig sula från Marc Jacobs och så ska man självklart ha en snygg väska till... Helst en från Mulberry.

Kombinera detta med ett par strumpbyxor och ett paraply (för säkerhets skull) så är du ready to gooooo!

/Amanda



Dagens och gårdagens klädslar

 Idag: stickad kjol, här som top, mammas gamla. Tights, Gina Tricot. Skorna är ett par gamla godingar (som synes) ifrån Indiska.


 Under dagen såg jag ut ungefär som på den första bilden fast jag hade svarta tigths och andra skor (de på bild nummer två). Framåt kvällskvisten bytte jag om till yngsta syrrans klänning från H&M och dansade till Navid Modiri och Gudarna på Pustervik.

Jag får beklaga att blogg.se lever sitt eget lilla liv föresten. Men det blir kanske ett nytt litet modereportage i afton eller imorgon. Pözz från Olle

Lördag på Kviberg

101803-31Hej hej hej hej hemskt mycket hej!
This is Amanda writing...! Höhö

Idag åkte jag tillsammans med min kära far och syster till Kvibergs marknad i Göteborg. Där var det ganska trevligt. Mycket grejer och mycket folk. Vi köpte inget, orkade nog inte riktigt titta så mycket, och mycket var ju inget att ha... Typ massa begagnade lampor, porslinfigurer, kläders-som-säljs-på-torget-i-frillesås-kläder, öhum jaaaa... Men vem vet, om man orkar kolla så kanske man kan göra fynd? Får åka dit någon mer gång med någon som är villig att gå och spana en stund.
Lustigt nog så såg Olivia plötsligt husen som hennes vän Alex bor i, det låg precis bredvid marknaden... så vi gick och hälsade på honom lite. Han har en tuff studentlägenhet han!!
Sen köpte vi iallafall feta och goda langos. När vi åt dom kom det getingar, och så pratade en äckelkille med oss. UUUUH! Vi gick därifrån och åkte istället till Stadsmissionen! Olle provade en massa grejer och vi hittade faktikst en del fräcka saker där. Men tyvärr så hade vi sammanlagt om vi räknade ihop våra pengar bara en krona att handla för...
Men DÅ hittade jag värsta fula (snygga? coola? jag vet inte se och döm själva) nördglasögonen som verkligen väckte habegär i mitt unga tonårshjärta!! Som tur var fick jag långa 20 kronor av pappa. Tack pappa.



Dagen till ära hade jag på mig detta: Linne från H&M, shorts från Mango, knästumpor från Lindex. Skorna från Indiska och väskan från typ Bianco är Olivias får jag väl ta och upplysa er om.

101803-33

Ikväll ska jag och Moa titta på film och äta godis. Trrrrreeeevligt värre.
MED VÄNLIGA HÄLSNINGAR! /amanda






Make some money

101803-29

Förra veckan lämnade jag in denna tjusiga 70-talsklänningen på Miss Ragtime i Göteborg! Jag köpte den för 35 kronor i början av sommaren på Röda Korset och tänkte att jag skulle sy om den, den är lite väl westernaktig och lite för stor för min smak... Så blev det iallfall inte, och jag behöver inte direkt fler sommarklänningar så jag tog tag i saken och lämnade in den där! Dom säljer den för 300 kronor så om någon köper den får jag 150 spänn! Och det tackar man ju inte nej till!

Det roliga var ju att dom på Miss Ragtime för ett tag sen sålde västen som hör till klänningen. Den fanns på Röda Korset, tror att man typ hade fått den gratis till om man velat... men jag tyckte den var så ful så jag ville inte ha den. På Miss Ragtime sålde dom den för 269 kronor!! DYYYRT!

Så här är ett hett tips: hittar du billiga typ 60-70-talskläder billigt på secondhand: köp och lämna sedan in på liknande ställen som Miss Ragtime där dom ofta tar ganska rejäla överpriser... man kan ju tjäna ganska mycket på det ändå :)

/Amanda

Torsdagsklädsel


såhär ser ja ut idag... linne: h&m, shorts: vermoda (olles), jacka: secondhand, skor: din sko!
/amanda


Dagens klädsel



Allt är second hand förutom skorna som är från Din Sko.
Amanda uppdaterar säkert sen med sin lilla outfit ska ni se.

Back to basics

Hallå!

Vad glad jag blev när jag loggade in och såg att även om det nog inte är så många som har "upptäckt" vår blogg ändå kommit lite kommentarer! Jag älskar kommentarer. Höhö. Vi har ju inte riktigt kommit igång än... men jag kan berätta att vi igår gjorde ett till "modereportage", liknande det ni kan se lite längre ner... Tror vi ska publicera det senare, eller vad säger du Olle?

Idag började skolan igen efter ett långt skönt sommarlov, det var JOBBIGT!! att gå upp i morse. Klockan åtta... det är hårt när man vant sig vid att gå upp vid elva. Dessutom började det ösregna när vi skulle cykla också... perfekt start på det här läsåret känner jag. Nu går jag i nian!! Ojojoj... Jag funderar lite över gymnasie! Jag ska nog gå bild eller musik på Aranäs, men hur ska jag kunna välja mellan dom?

Imorgon måste jag gå upp vid sju! Jag ska försöka gå och lägga mig tidigt, halv tio! (det kommer inte bli så)

Ha det göööööött

/Amanda

Pjucks

skor

Idag var det min tur att köpa skor. Jag for till Röda Korset och letade opp dom där skorna min kära syster gömt undan åt mig. Jag vet inte vad jag ska ha dom till men nu är dom i alla fall mina.
Olle

Dagens klädval



Amanda: t-shirt från H&M, second hand-kjol och skor från Bianco.

Olivia: Klänning, H&M, mormors gamla skor, kofta och väska, second hand.

Höst

amanda

amanda

amanda
Blus och skor, second hand. Vintage ullshorts med hög midja.


olle

olle

olle
Klänning och lackpumps, second hand.


amanda

amanda

amanda
Veckad kjol, Fröken Söt. Kofta, Bik Bok. Knästrumpor, Lindex. Väska, second hand. Pumps från mormors garderob.


olle

olle
Rutiga byxor, vintage. T-shirt, Acne. Skor och väska, second hand. Hatt från mormor.


amanda

amanda
Klänning och väska, second hand.


olle

olle

olle
Kjol, här som klänning samt pumps, från mormor. Knästrumpor, H&M. T-shirt, gammal som gatan från Lindex. Äppelbrosch, second hand.


amanda

amanda

amanda
Klänning, second hand. Stövlar, fått av mormor. Basker, okänt.

Gardenia fast utan klack typ

Nämen nämen, så det blev alltså jag som fick skriva det första riktiga inlägget! Trevligt!
Idag gick jag upp tidigt, klockan halv nio blev jag väckt... Och det är tidigt för att vara jag på sommarlovet. Men det är väl bara att börja vänja sig, snart är det uppstigning klockan halv sju-sju som gäller igen. HEMSKA TANKE!
Anledningen till att jag gick upp så tidigt var att jag skulle följa med mamma till Kungsbacka... Hon gick på spinning och jag gick på Kungsmässan. Jag såg mycket trevliga saker på H&M till exempel. Men inte hade jag råd med något... deprimerande när man inte har råd med nåt på H&M ens. Fast jag tycker H&M har blivit dyrare på senaste tiden iochförsig... jaja till saken! höhö. Sen åkte vi till mitt favoritställe i Kungsbacka. Röda Korset!

Åh... Jag gick nästan direkt till deras underbara skoavdelning för jag var på jakt efter höstskor. Hittade ett par mycket fräcka skapelser, snudd på identiska med ett par som var med i senaste ELLE, fast mörkbruna. Ni får se dom här på bloggen inom en snar framtid om Olivia köper dom. Jag gömde dom nämligen i ett hörn till henne, dom var inte riktigt vad jag letade efter men man är väl en hygglig syster! Men sedan hittade jag godingarna som ni ser på bilden här! När jag var i Göteborg härmomdagen så spanade jag in de omtalde ankelbootsen från Gardenia på YokoYap (yes, dom finns där om någon letar). Men dom är ju på tok för dyra för lilla mig, och klacken är opraktisk och jag skulle behöva vara så rädd om dom så det var ju såklart bara önskedrömmar att jag någonsin skulle äga ett par av dom! höhö! Men vad hittar jag på Röda Korset om inte dessa madeinitaly-skinnskor från Ryttmästaren, ganska (enligt mig) lika Gardeniabootsen fast utan klack! 50 kronor kostade dom mig. Jag är för fyndig alltså. Köpte en kjol i storlek 42 som ska bli pennkjol i rätt storlek och lite blekrosa (mmm!) tyg som ska bli... jaaaa? Vet inte riktigt.

101803-4

Olivia och jag har idag roat oss med att ta massa lustiga fina kort som dyker upp här imorgon! Jag sitter och fixar ljuset på dom just nu faktiskt.

/Amanda

Grattis till att ni har hittat hit, damer och herrar

Goddagens och välkomna till ännu en modeblogg. Vi är två damer från utkanten utav Sveriges framsida, Göteborg. Vi råkar vara systrar också. Vi kommer behandla de flesta ämnen inom just moderniteter, till exempel kläder, musik och bakverk.
I den här bloggen kommer ni bland annat så se bilder från H&Ms berömda höstkollektion, direkt från provrummet, för det här är bloggen där vi inte bara pratar utan också slår slag i saken och tar oss ut i den hårda verkligheten, med allt vad det innebär. Om vi törs kommer det även dyka upp såkallat Streetstyle inom en snar framtid.
Håll till godo!


välkommen

Amanda,
http://adnama.blogg.se
Årgång: 1991
Sysselsättning: nionde klass.
Intressen: dans, måla, sjunga och spela gitarr och leta second handfynd.
Stjärntecken: skytt.
Musikfavoriter: The Concretes
Stiltips: Allt måste inte matcha.
Favoritfärg i höst: grå.
Nästa tilltänkta inköp: jacka från H&M som ska sys om, ett par oömtåliga höstskor som dessutom ska vara snygga.
Bästa TV-program: Nip/Tuck och Allsång på Skansen.
Favoritfilm: Tillsammans.

Olivia, http://olles.blogg.se
Årgång: 1989
Sysselsättning: andra ring.
Intressen: shopping (helst timtals i billiga second handaffärer), dans, läsa, musik, partaja, skriva, fota.
Stjärntecken: skorpion.
Musikfavoriter: The Whitest Boy Alive, David & the Citizens, Bloc Party och Bob Hund.
Stiltips: skorna gör mannen och tack gode gud för tightsens återkomst!
Favoritfärg i höst: den såkallade färgen nude.
Nästa tilltänkta inköp: höstskor så jag slipper förfrysa tårna.
Bästa TV-program: Nip/Tuck och Six Feet Under.
Favoritfilm: Donnie Darko, Sunes Sommar.


Frågorna hämtade delvis ifrån diverse Mina Vänner-böcker från våran ungdoms glada dagar.