Järntorget 15.30

101803-1594
Skinnjacka och skor, secondhand
Jeansskjorta, pappas gamla
Halsduk, H&M

Sov hyffsat länge och tog mig sedan in till stan för en fika. Dagens inköp: Jellybeans med bland annat smörpopcorn-smak, rekommenderas starkt! Kan inhandlas på The English Shop vid Hagabion.
/A

Tisdag

101803-1589

Dagens låt: Is There a Ghost - Band of Horses

Igårkväll var jag och handlade i mjukisbyxor. Jag trodde aldrig att jag skulle visa mig utanför dörren i ett sådant plagg, jag är snarare den som klär upp mig även om jag bara ska köpa mjölk. Men har man väl bytt om från dubbla strumpbyxor byter man inte tillbaka igen, det vill jag lova. Men idag är jag klädd i mina fina vida byxor och slipper känna mig obekväm i åtsittande strumpbyxor. Snart blire fika.
Förresten, vart ska man köpa sushi på söder?
Puss /O

Mmmåndag

101803-1590

Hej mina vänner!
Jag befinner mig ännu i huvudstaden och lever livet. Jag bor på Götgatan hos min gode pojkvän och här ovan ser ni min tillfälliga garderob. Vi har väl dock levt lite väl gott de senaste dagarna så nu börjar pengarna sina. Särskilt som det blev en liten tur på stan idag och jag lyckades shoppa upp ett par hundringar till. Det blev ett par jeans i sann 70-talsanda från Urban Outfitters rea, och en alldeles ljuvlig blus från Indiska. Nåväl, jag må vara fattig men jag är i alla fall fin.
Olivia


Dagens klädsel:
Klänning, sjal och skor, second hand
Jacka, H&M

The party

101803-1586
Skor, t-shirt, skinnjacka och skärp, secondhand
Jeans, Cheap Monday

Häromdagen köpte jag fyra blå- och vitrandiga t-shirts för tio kronor styck på vårt favoritställe. Väl spenderade pengar enligt mig för är det inte något utav det snyggaste som finns?
Nu ska jag till stan och köpa en ny kamera.
Amanda

Still fresh

Nu har vi sett många halvkassa (förlåt) rip-offs på vår layout så vi kände att det var dags för en uppfräschning. Själv är jag inte riktigt nöjd så vi får se hur länge den stannar... Vad tycker ni?
/A

Sweet 18

101803-1581

101803-1580

101803-1582
Jacka, H&M
Klänning, second hand
Jeans, Monki
Stövlar, mormors gamla

Jag är i Stockholm och fyller år. Underbart! Ikväll blir det grekisk middag och sen hade jag väl tänkt mig att jag ska svänga mina lurviga någonstans. Puss från Olivia

Blus

101803-1578
101803-1579
Den här blusen köpte jag på Myrorna vid Järntorget i Göteborg i måndags. Jag tror att den ursprungligen kommer från H&M, men vad gör det så länge den har knappar i ryggen! Lite dåligt med bloggning från vår sida den senaste tiden, Olivia (som förövrigt fyller 18 år idag, grattis grattis puss puss saknar dig) är i Stockholm och jag skyller på att kameran och jag aldrig är på samma ställe...
Amanda

Nineteen years later

Idag har jag haft min lediga dag ännu en gång. Har gått runt och mått allmänt dåligt eftersom Blåvitt antagligen kommer ta SM-guld och det svider i mitt ÖIS-hjärta att se värsta konkurrenten som jag ser det förpesta staden.

Så här såg jag ut för en sväng till den lokala Ica-affären:
image1576
Skinnjacka Secondhand
Skjorta Secondhand
CM
Acne kängor


Nån kväll för någon vecka sedan:
image1577
Secondhand kavaj
Topshop tisha
CM
Secondhand skor


Nu skall jag ut och springa, klockan är 22,30 men det skiter jag i. Det finns inget skönare än att verkligen bli grymt trött, framförallt inte innan man skall sova. Sov gott!
Martin.

Halmstad

101803-1573
Jacka och halsduk, H&M
Klänning, second hand
Stövlar, mormors gamla

Dagen har spenderats i Halmstad med min kära mor.  I Halmstad finns två affärer som kan vara värda att besöka: Myrorna och Emmaus. I den förstnämnda spelar de alltid förfärlig musik, men trots detta lyckades jag idag fynda så smått... Ett par skor och en sjal bidde det. "Typiska 80-talspumps" sa mamma. Typiskt fina skor, tyckte jag. Sjalen råkar jag veta att den ursprungligen är från H&M, och att jag trånade efter den när den fanns i butik, men att jag inte hade råd som den fattiga femtonåring (eller något) jag var. Ibland har man bra tur, jag säger då det.
Olivia

 

Here comes a delivery

101803-1572
Skinnjacka, stövlar och väska, secondhand
Randig t-shirt, mössa och vantar, H&M

Idag har jag och Olivia varit på stan nästan hela dagen. Det tog på krafterna, men vi var ute på ett uppdrag... Fyndade lite gjorde vi båda två, bland annat på Myrorna. Bitvis kändes vädret höstigt och fint, resten av tiden var det hemskt kallt...
Hoppas er dag har varit trevlig,
Amanda


Söndagsmusik

101803-1571

Dagens låt: Stay (you don't have to go yet) - Dora Steins

Gäst

101803-1572
Klänning, Indiska
Skor, Din Sko
Jacka, Monki

Min kära skolkamrat Caroline var extra snygg i fredags, det måste man ju föreviga! Hennes blogg hittar ni
här.

In this room

101803-1557

101803-1556

101803-1558

Vi fick en förfrågan om att visa upp våra rum, och Amanda har
redan gjort det en gång i tiden, men här kommer ett par bilder på mitt. Kanske kommer det fler. Jag har ganska nyligen gjort om lite, förr hade jag väggar i cerise och turkost samt en förfärlig loftsäng. Denna har nu ersatts av en klädstång från IKEA, och min nya säng har fått ta plats vid fönstret, så jag kan titta på stjärnorna innan jag somnar och ta bilder som denna på morgonkvisten.
Olivia

Dagens soulrökare

101803-1569

Dagens låt:
Move on Up - Curtis Mayfield

Cupcakes

101803-1569
Miu Miu S/S 08 från Style.com

Alla boråsare bör ta sig till café Parkaden ikväll klockan nio om ni vill se en kändis. Hehe.  Jag och min vän Amanda ska spela några låtar. Kom, kom! Det är gratis. Innan oss spelar några metalband, kan också vara skoj.
/A





In love with a feeling?

101803-1568
Shorts, mammas gamla
Linne, American Apparel
Kofta, United colors of Benetton
Skärp secondhand
Skor, Esprit

Nu ska jag baka chokladmuffins...
Med vänliga hälsningar,
er älskade Amanda



Dagens låt

101803-1551

Burning - Whitest Boy Alive

Den här låten kommer för alltid få mig att känna ljuva sommarkänslor och minnas fina festivalminnen.
/O

My hands are cold but my heart's on fire

    

Idag är det fasligt kallt enligt min mening. Kanske är jag dåligt klädd, iförd rutig klänning, kofta, tygskor och den där jackan som inte är gjord utav skinn, utan plast eller något. Eller så är jag inte van... Vilket jag ju borde vara, jag har ändå upplevt en och annan höst i mina dagar. Hur som helst, kollade igenom en massa gamla bilder och det kanske var dumt, för nu längtar jag än mer tillbaka till sommaren än förut. Men man får väl försöka se det från den ljusa sidan, antar jag. Solen värmer i alla fall så smått ännu! Och jag har köpt nya, fina vantar.
Olivia

101803-1568

Take those silly shoes off

101803-1562
Kjol, skinnjacka och skor, secondhand
T-shirt och halsduk, H&M
Väska, Dior

En bild från förra helgen,
Amanda

Utlovad gäst

Första posten här! Har alltid gillat den här bloggen, sedan jag började följa den efter en fika med Olivia julen 06. Känns iofs som om det är min kära syster som tog hit mig men nej det var faktiskt jag som hittade hit alldeles själv. Aldrig fel att se så tjusiga damer som dessa trots allt. Lite synd är det dock att vi konkurrerar rätt kraftigt om samma rödakors-(köper väl ¼ av mina kläder där) trots att jag är en storvuxen man finns det ett par grejer i den där ladan som dessa damer säkert kommit åt före och efter mig.


Idag har jag haft min lediga dag, Jag går sista året på samma gymnasie som Amanda och Olivia, och den här onsdagen är jag alltid ledig. Har ägnat dagen åt diverse livsnjuteri såsom en grym frukost och att läsa den sista Harry Potter, som faktiskt fick mig att gråta lite lätt.

Här är ett urval ifrån min stil:

101803-1565
Burburry trench ifrån rödakorset
XL Skjorta ifrån rödakorsetn
Scarfs ifrån RK
CM
Acne boots


101803-1566
Arme jacka Weekday
Paul Smith tröja
Acne Jeans
RAF Sneakers


101803-1567
RK Kavaj
Velour Tisha
CM
Acne boots

Vet inte hur ofta jag skall posta här men det är skoj så jag är på många gånger!

Carefree

101803-1561
Klänning och skor, second hand
Halsband, mormors gamla
Kofta, Mango
Basker, Indiska

Ja den här klänningen har ni väl aldrig sett förr? Ni får ursäkta om ni tycker att jag upprepar mig. Men den är trots allt min favorit för tillfället... Och så har jag lite dåligt med inspiration igen. Just nu tycker jag att allt vad mode heter känns som en enda upprepning.  Jag tyar inte med alla trendiga trender.
/O

Dagens låt

101803-1555

Get Well Soon - The Perishers

En försenad gäst

101803-1551

Får jag lov att presentera Alex, en tjusig man i sina bästa år. Han kan ha vart den stiligaste mannen i hela Skatteskrapan när det var inflyttningsfest här om veckan.

Vad jag förstått så gillar ni det här med gästoutfits. Gästbloggning är ju förhoppningsvis också på g. Vad tror ni om att utveckla det? Jag känner både en och två som för min del gärna skulle kunna få medverka här på bloggen. Sen återstår väl att ta reda på om de är intresserade. Man kan alltid hoppas.

/O

Atjo prosit

101803-1554
Tunika, Amandas från H&M
Skor, mormors gamla
Halsband, Glitter

Ja men se godafton. Så värst god vet jag förstås inte om den är, lite smådeppig snarare, förkyld och allt som jag är mår jag inget vidare. Men en förkylning är en god anledning att slänga sig i soffan och glo på någon serie som man annars inte orkar följa. Ska bara glo på mina fina
favoriter till bloggar en stund till.

Olivia

Oh dear

101803-1553
Hatt, gammal från H&M
Klänning, American Apparel

Idag är jag sjuk, satsar stenhårt på att bli frisk till matteprovet imorgon, mm. Jag har för vana att äta lite konstiga saker till frukost vid sånna här tillfällen. Den här gången blev det kladdkaksmuffins... Men det är ju gott. Ha en trevlig dag,
Amanda

Facehunting

101803-1550
Schweizaren Yvan var ju som sagt i stan igår, jag agerade guide/spion, se de snygga människorna vi hittade
här lite senare idag.
/A

Öh...

101803-1549

101803-1550

Kjol, skor och väska, second hand
Farfarströja och hatt, H&M

Får jag lov att bjuda på ännu en utstryrsel trots att jag på sätt och vis lovat att jag ska skriva om annat? Ni förstår, jag är så nöjd med min nya kjol. Den sitter som gjuten, särskilt nu efter middagen...
På tal om det, är ni intresserade av mat? Det är jag. Det skulle jag kanske ta och skriva om.

Go kväll /O

Photo

101803-1548
Bild: Facehunter

Hej alla snygga göteborgare, ta på er det finaste ni har och gå ut på stadsvandring, har ni tur träffar ni kanske på Herr
Facehunter som är i stan idag!

Gäst

101803-1545
Vår snygga vän Martin bidrar med lite manligt mode, tack för det. Tror bestämt att kavajen kom från England. Han kommer förhoppningsvis gästblogga lite här framöver, skoj va?
/A

have some toast instead

101803-1544
Morgon i Kungsbacka.

Dagens låt: Stay Loose - Belle & Sebastian

Dagarna två

101803-1544
IGÅR:
Kjol och farfarströja, H&M
Skor, Din Sk
o

Hallå hallå.
Äntligen har jag avverat denna veckas måsten. Jag ska bara dammsuga lite men det är inte så värst kompilcerat om man jämför med samhällsanalyser till exempel.
Vi har fått önskemål om att vi ska blogga om mer än bara vad vi har på oss. Och det kan jag verkligen hålla med om att vi borde (därför lägger jag opp två outfits idag...?). Så nu undrar jag, vad vill ni läsa om?

101803-1543
IDAG:
Klänning och väska, second hand
Jacka, H&M
Basker, Indiska
Skor, mormors gamla
Halsband från Barcelona

/Olivia

Tisdag

101803-1541
Blus, mormors gamla
Jeans, H&M
Väska och skor, second hand
Halsband, Glitter


Plugg, plugg och plugg är vad dessa dagar består utav.
O

Gårdagens

101803-1540
T-shirt, American Apparel
Skor, secondhand

Här ser ni två av mina inköp från Stockholm. Nu sitter jag här och funderar över vad man ska dra på sig för att inte frysa ihjäl utomhus, frost idag... Hmm.
A


Put your hand on your heart

101803-1538
101803-1539
Jag är hemma efter en helg i huvudstaden... Det har varit mycket trevligt med fika, shopping (AA in our hearts!!!), bio... Hoppas ni med har haft det bra!
Amanda

Söndagens

101803-1537
Klänning och jacka, H&M
Skor, second hand


Gokväll. Här sitter man igen, som sig brukar på söndagskvällar. Har haft en fin helg i huvudstaden, med god mat, inlyttningsfest och ingen shopping. Jag är mycket nöjd med mig själv för den som spar han har... Imorgon far jag hem till västkusten och jag längtar inte.
Olivia

På sne

101803-1536
Klänning och skor, second hand
Jacka, H&M
Halsband, Glitter
Halsduk eller vad det är, Indiska


Något på sniskan idag. Jag fattar inte hur man roterar bilder i Mac, eller snarare så fattar inte blogg.se och den här lille datorn jag sitter vid att de borde samabeta.

Dagens låt: Falling and Laughing - Orange Juice

Nä nu jävlar ska här lagas bulgursallad.
Puss /Olivia

Oktober

101803-1534

Nu sitter jag på Söder och förfasar mig över att jag ännu en gång skriver en uppsats i sista minuten. Nåväl... bättre att göra det här än att göra det hemma i alla fall.

Jag och hösten alltså. Jag har någon slags hatkärlek till hösten. Jag har alldeles för mycket att göra just nu, men vädret är sannerligen underbart och då blir allt genast lite enklare. Och nu är det min månad också... 22 dagar kvar till stora dan.

Dagens låt: 8 AM Departure - The Perishers
Olivia

Nyförvärv

101803-1527

101803-1526

En mjuk och mysig farfarströja har jag suktat efter ett tag. När jag hittade den här på H&M för en billig penning slog jag till. Låt oss nu hoppas att den inte tappar formen eller något i den stilen. Det hade väl dock inte förvånat mig. Men än så länge sitter den som ett smäck!
O

Finfynd

För ett tag sen visade jag er mina finaste felköp. Nu har turen kommit till saker jag tycker betydligt bättre om. Saker som denna klänning, dessa byxor, ryska sjalar och de som följer här nedan. Allt är fyndat i stora och små second hand-affärer runt om i Västsverige, med undantag för den sista väskan.

101803-1533

Kofta i 100% cashmere
Det här är en riktig raring som jag köpte för 95 kronor om jag inte missminner mig. Den är underbart mysig, men jag använder den mest hemma i soffan. Den är utav herrmodell och sitter bättre på min karl än på mig.

101803-1532

Skinnväska
Väskor har varit min passion sen jag och min kusin Julia gick på stan i Kalmar och köpte likadana småväskor från NYPD. 10 kronor gav jag för den här och den har verkligen allt. Den är lagom stor, mjuk och inte minst snygg.

101803-1531

Rutig blus
Jag hittade den här i en liten second hand-butik i Haga och den blev en trogen följeslagare under sommaren.

101803-1530

Aftonväska
Jag vet inte om man verkligen kan kalla denna väska för ett fynd med tanke på att den kostade 250 kronor och inte går att stänga (fast det är ganska lätt ordnat, bara jag orkar ge mig ut och leta efter en magnet). Jag köpte den när jag var i Stockholm häromsistens, efter att ha snurrat runt inne på Beyond Retro i en dryg timma.

Är inte Beyond Retro världens bästa affär så säg. Där ska jag spendera helgen.
Olivia

Newfound Lover

101803-1530

Tradera är gött. Jag hittar många fina ting som jag inte behöver.
Olivia

Sister, it's the opposite of hallelujah

101803-1528
Byxor, Monki
Linne, Topshop
Skor, Esprit
Kofta, Benetton
Skärp, H&M

Måndag igen. Det känns som om att det är måndag hela tiden. Jag lyssnar på Jens Lekman, äter upp kakor vår lillasyster har bakat och inväntar slutet på veckan då det bland annat vankas ett besök i huvudstaden, trevligt.
Ha en fortsatt trevlig dag!
/A