Tror du jag bryr mig

101803-654
Olles Adidasjacka
Omsydda H&M-jeans
Jättesmutsiga skor
Adnamaklänning

♥ Amanda


Tisdag

101803-652
Amandas I ♥ NY-tischa, second hand
Jeans, H&M
Skor, Din Sko

101803-651
Dagens låt. (Shins har gjort en cover på den, hur fin som helst. Det tycker jag ni ska kolla upp om ni inte redan hört den!)

Olivia

Dream Girl

101803-650

101803-649

101803-652

101803-647

101803-651 101803-651

101803-646


101803-630

101803-635

101803-633

101803-634

101803-631

101803-632

101803-644

101803-645

101803-642

101803-643

101803-636

101803-640

101803-639

101803-638

101803-637


Modell: Amanda
Fotograf: Olivia
Assistent: mamma Lillemor


Vi har fotat i vår trädgård och vid en grannes sommarstuga. Kameran vi använt är en Canon Digital IXUS 65. Kläderna uppifrån och ned:

Klänning och knästrumpor, H&M

Jeansjacka och skor, second hand


Klänning, hemmasydd
Turban, sjal vi fått av mormor
Halsduk och knästrumpor, H&M
Kofta, Mango
Skor, broscher och rosett, second hand

Kofta, Mango
Sjal och leggings, H&M
Linne, Indiska
Skor, avklippta Converse
Halsband, mormors gamla samt Bik Bok

Jeansskjorta, fått av mormor

Skor, portfölj och rosett, second hand


ELLE-galan

Vi har nyligen fått digitaltv så det är mycket spännande att kunna titta på alla nya kanaler. Klockan halv åtta i afton satt vi självklart klistrade vid femman för att beskåda vår första ELLE-gala. Olivia tyckte inte att det var så värst mycket att hänga i granen, man hade ju hellre varit där på plats liksom. Men Michael Nyqvist var fin i gula skor och mycket fina kläder fanns där att bli avundsjuk på. Minimarket-systrarna var sjukt snygga, Sahara Hotnights likaså. Olivia var dock mest avundsjuk på de som fick krama Christer Fuglesang...

Roligt var att fina Marit Bergman fick priset för bäst klädda kvinna. Vi har nämligen inte mindre än tre hela klänningar som tidigare tillhört denna dam här hemma i vårat hus. Det ni.
Bakgrunden till detta är att Amanda lärt känna Marit genom ett musikkollo i Hultsfred, som Marit är grundare till. De blev så pass tajta polare att Amanda fick ärva tre tjusiga klänningar som Marit tröttnat på. Här nedan kan ni se en bild på den finaste som Maggan en gång i tiden hade på sig när hon gästade Sen Kväll med Luuk.

   
Foto: Stureplan.se

101803-629

Godnattkram från Moderniteter

Lördag

101803-620

Åh, sötaste modellen och härligaste vårfärgen på dessa skor från Topshop. Jag vill ha dem till blåjeans och ett vitt linne. Och brunbränd hy och solblekt hår om jag får be.

Dagens låt: Sea Legs - The Shins
Dagens bild:
http://www.deviantart.com/deviation/47439045/

  

Dagens väska

101803-618
En ny liten sötis till samlingen, haha. Den här köpte jag i en second hand-butik i Kungsbacka som jag dessvärre inte har en aning om vad den heter. Den ligger precis vid torget i alla fall, och de brukar mest bara ha en massa fula gamla märkeskläder, så jag blev glatt överraskad när jag fann den här fina från Cora Jacobs.

Idag har jag och Amanda tagit de sista bilderna till vårt kommande reportage! Så de kommer förhoppningsvis upp idag eller imorgon.
Olivia

Vår 2007: jackor

101803-582

See by Chloé, Topshop

Parkasen är ju i ropet igen, det lär det väl inte vara någon som missat vid det här laget. Den är fin och praktisk och sådär men jag vet inte jag, jag kan inte se mig själv i en. Jag tror att korte lille jag bara skulle försvinna. Så jag vettefasen vad man ska ha för jacka faktiskt. Jag får väl ta och prova mig en parkas och känna efter. Annars har jag ett par vårjackor på lager som nog duger bra för mig. Jag har ändå hellre en extra tröja istället för jacka när det börjar bli lite varmare.
Olivia

New shoes! Why? Because we love you!

101803-618

DAGENS DOJOR mina damer och herrar.
Jag är sjuhelsikes nöjd måste jag medge. Har gått och trånat efter Vagabondskorna hela hösten och vintern och så finner man dessa, nästan identiska och mycket billigare. På Skopunkten. Mjuka och sköna och snygga och allt man kan önska.

Dagens låt måste ju bara vara Smack That med Eminem feat. Akon eller Akon feat. Eminem, jag vene, vem av dem har högst status?
Eller så är dagens låt helt enkelt Rufus Wainwrights tolkning av Chelsea Hotel No. 2 från soundtracket till Leonard Cohen: I'm Your Man. Jag har inte sett filmen men soundtracket är mycket bra... Även artister som Rufus syster Martha och Antony från Antony and the Johnsons medverkar.

Ha en fin kväll allesamman!
Kjam från Olle

Bye bye snow

   
Veckans kläder har gått lite i samma stil... jeans från H&M,
secondhandklänningar, skinnjacka och mössa från Prickig Katt!


Var på en liten spelning på Kafé Stanna i Majorna igår kväll, Bobby Baby stod på scen! Hon är sjukt duktig och gör jättefin, söt, rolig, cool musik och så hade hon dessutom en gullig tysk björn med sig på scen, då kan det ju inte bli annat en bra! Jag vill också ha en björndräkt... Hon är på turné i Sverige för tillfället, får ni möjlighet att se henne så gööööör det!

 

Amanda

Dagens

101803-611

Dagens låt: Please Please Please - Shout Out Louds


Nu är det verkligen kallt och jag avskyr det. Imorgon har jag världens största prov och jag avskyr det med.
Snart skall jag åka och träna. Ha ha ha. Det kunde ni inte tro va. Jo minsann... aerobics med ett gäng glada damer och herrar i min gamla idrottshall här i byn är det som bjuds idag.
Ole


Dagens bild

101803-609
Foto: 
http://www.myspace.com/lesscommonmoresense

Dagens skiva: Amaterasu - David Fridlund
Dagens låt: En Pratstund - bob hund
Dagens väder: snö som töar bort lite väl fort
Dagens klädsel: fyra tröjor, dubbla leggings, halsduk och mössa
Dagens längtan: sommar och hallon

101803-610

Dagens glädje: imorgon skall jag förhoppningsvis beställa biljetter till något mycket speciellt.
Dagens te: chai med gode S
Dagens muffins: havre- och kardemummamuffins
Dagens tanke: "jag borde plugga" vs "det finns viktigare saker än att plugga"

Olivia

15:15:50

Dagens låt: Damn those TV Shows, Damn them straight to Hell - We Are Soliders We Have Guns

101803-610

Rutigt

101803-608
Dagens klädsel (typ), ny skinnjacka och rutig secondhandklänning.
Som ni ser har jag även utökat mina photoshopkunskaper...
Idag har Olle och jag tagit lite fina bilder till ett reportage som kommer att bli häftigare än
någonsin!!

♥ Amanda


Snöslaskshopping

Hola! Igår fick jag den idiotiska idén att ta en liten secondhandrunda i snöstormen... Det gör jag inte om, riktigt ruggigt var det och bussen höll på att fastna i en uppförsbacke. Men, det var inte helt förgäves iallafall, gjorde en hel del fynd för en nätt summa.



En liten liten klänning som blir linne på mig. Och en jeansjacka... Mm jag vet 90-talets återkomst!! Men den här är faktiskt gullig, liten och kort och supertajt (fast jag ska nog sy om den till jeansväst men börjar tvivla nu när jag provat den tillsammans med söta klänningar) precis som skinnjackan på bild tre. Åh den är helt perfa!! Jag älskar barnavdelningar...

Två par skor också!!! Oj oj jag slår på stort. Svarta ballerinor med slejf (fult ord) från Wedins (notera rea-märket) och ett par italienska helt nya som dessutom också var på femtio procent på Emmaus...

Amanda

Blommigt

 

Tjoho, en ny klänning som jag har sytt. Den består av en t-shirt från Stadium och små tygbitar från Röda Korset som sytts ihop till volanger! Måste göra lite ändringar på den men det är i princip såhär den kommer se ut när den är färdig! Tjusigt va...

101803-602

Amanda

Funderingar

101803-599

Jag och Amanda skulle egentligen fotat lite i helgen men det blir nog ingenting med det på grund av vädret. Fast vem vet, vi kanske vågar oss ut i snön? Föresten har den nog töat tills imorgon om det inte blir några grader kallare snart...

Den söta tjejen på bilden hittade jag
här.

Vår 2007: skor

Härmed startar en liten följetong om vad jag är intresserad av inom vårmodet. Jag kommer beröra diverse olika saker som jackor, klänningar och asseccoarer. Men vi börjar med skorna, en flickas bästa vän. Vad vore man utan skor? Nu ska vi komma ihåg att det finns de som inte äger ett enda par. Därför ska man välgörenhetsshoppa. Det är fint att det blivit så poppis att handla second hand. Visst, det är långt ifrån alla second hand-affärer som skänker sina inkomster till välgörande ändamål men vi har ändå bland annat Myrorna som stödjer Frälsningsarmén och min favorit Röda Korset som gör stora insatser runt om i världen.

Här följer dock ett par icke-begagnade skor:

101803-589

    
Converse, French Sole, Topshop, Gram, Dries van Noten

"Bling ain't just for your neck anymore." Paljetter, metallic och glitter är ju så hett att det osar om det, känns ganska passande på sneakers tycker jag. Converse är en gammal favorit och dessa gyllene dojjor är jäkligt snygga.
Häromdagen gick jag i ballerinor men nu har vi just fått vår första snö och sådana skor är kanske inte så mycket att tänka på just nu, men framåt vårkanten skulle jag gärna vilja ha ett par i silver och även ett par nya svarta då mina nuvarande har blivit ganska fula.
Mina vita tygskor är helt slutkörda, så där blir det ju till att köpa nya för det klarar jag mig inte utan. Dessa från Gram kollade jag på förra våren, jag vet inte om de finns till försäljning längre men jag har i alla fall sett andra modeller av samma märke på Weekday. Eller kanske de vita med kilklack från Dries van Noten som jag först fann hos Modeflickan? Opraktiska och hela köret men de hade varit roliga att ha, det är ett som är säkert...

De här finfina mintgröna Gabor-pumpsen köpte jag igår på Kupan för en femtiolapp, så nu kanske även någon annan kan få ett par skor. Jag hade hoppats på att få inviga dem idag med tjocka strumpbyxor men det blir nog inte så värst mycket med det faktiskt.

101803-595 

Kjamiz från Olivia

Messing

 
Klänning, Indiska (Olles)
Body, H&M
Stövlar, mormors
Halsband, mammas från Skultuna

Snart ska jag iväg och hänga upp tavlor jag har gjort!! Besök Hemköp i Kungsbacka (glammigt jag vet) och spana in min lilla "utställning."

Amanda

Torsdag

101803-579
Klänning, Indiska
Kofta, Mango
Amandas fejkskinnjacka, second hand
Knästrumpor, köpta i somras men inte använda förän nu, H&M
Skor, Indiska
Mössa och väska, second hand
Halsduk, H&M

Unsdag

101803-577 

En något suddig dagens. Jag har Amandas klänning, svart kofta samt second hand-skor, väska, mössa och broscher.

Ta mig till havet osv

  
Klänning, Adnama
Kofta och jeans, H&M
Skor, secondhand

 
Två tjusiga bilder från en liten
promenad ner till havet tidigare idag!

♥ Amanda

Senaste ELLE

Fy sjutton, ELLEs februarinummer går inte av för hackor när det gäller exempelvis snygga skor. Gillar de röda från Umbro by Kim Jones. Och de härligt glittrande från Bruuns bazaar. Någon som vet vart man kan få tag på detta märke i Göteborg, förutom på Åhlens City?

101803-564

101803-565


Älskar denna bild. Tjejen har på sig ett par leggings för typ 700 pix som är identiska med ett par från H&M som jag köpte nyligen för en hundring. Har dock haft svårigheter med hur jag skall matcha dem för att de inte ska se ut som en pyjamas. Får väl se om jag lyckas lösa detta förfärliga problem, kanske med hjälp av denna bild...

101803-566
Slutligen; söta jeansshorts.

Nu är det läggdags!
Olivia

Per

Vi kanske borde ha en väder-kategori här på bloggen. Väder är riktigt spännande.

101803-558

101803-560

101803-559

101803-562

101803-561


Stormy weather

  

Idag är det storm ute. Vi trotsade utegångförbudet och åkte ner till havet. Jag höll på att blåsa bort, på riktigt!! Och vågorna var gigantiska! Läskigt och fint på samma gång. Olle kanske bidrar med några vackra naturbilder lite senare, vad vet jag.

På bild nummer två ser ni hur jag ser ut när jag sitter och syr, intressant va? Förstår att många av er har suktat efter den här typen av bilder länge!

Amanda

Childish

Jag har handlat en del trevliga grejer på senaste tiden. Tyg, till exempel. Det är gardinkappor från Röda Korset (fem kronor metern!!) som ska bli söta grejer, ska pilla lite imorgon. Armbandet kommer från H&M's barnavdelning, barnsliga accessoarer är jättefint ibland. Det praktiska med armband från barnavdelningen är också att de passar mig, nästan alla armband jag har är för stora... En närbild på halsbandet ville någon ha också, det är egentligen en nyckelring som jag hängt på en kedja. Också från H&M's barnavdelning (I LIKE)

  

Amanda

Bakelser


Jeans, omsydda H&M
Kofta, Mango
Guldtröja och väska, secondhand
Pumps, mormors gamla (fast jag hade inte på mig dem...)
Halsband, H&M


Idag har jag varit på bio. Det var trevligt. Filmen, Marie Antoinette, var bra, och då är ju allt som det ska! Vilka klänningar!!! Som bakelser.Nästan så att man skulle velat leva då, fast det verkar ju rätt omständigt, att ha typ 20 personer som hjälper en att klä på sig. He he. Men är man drottning så är man!

Hoppas ni har haft en trevlig dag...
Amanda


Dagens man

101803-551
Foto: Zandy Mangold

Tingsek. Bra musik.
Olivia

Gårdagens klänning

101803-549


Torsdagens


Kjol, omsydd secondhand
T-shirt, nån gammal
Kofta och halsband, H&M

Det var det.
/Amanda


Dagens gäst

101803-542 
Karoline är fin.

Byxor, Jenny Hellström
Skor, H&M
Tröja, Adidas

Ny kjol

101803-540

Kjolar börjar ju kännas riktigt roligt igen tycker jag, även om klänningen fortfarande är nummer ett...
Helst ska de vara korta och puffiga med hög midja (tycker jag). Spanade in en rätt trevlig på H&M härmodagen, men det lite väl saftiga priset 398 kronor gjorde att jag fick avböja. Iallafall, det är ett hett tips om ni är ute efter något liknande som ses på bilden. Kom på att jag hade en svart kjol som jag secondhandfyndat liggande. Kapade den rejält på längden och sydde in den lite, jag blev mycket nöjd faktiskt... Over and out

Amanda


Shuffle Game

step 1: put your iTunes or equivalent on random.
step 2: post the first line from the first 20 songs that play, no matter how embarrassing.
step 3: bold out the songs when someone guesses correctly.
step 4: looking them up on Google or any other search engine is CHEATING. 

1. caught like a fish out of water, a hand in the fire, a heart on display

2. black fingernails, red wine

3. du vill så du kan

4. she went down by the water to give us some room

5. you slept in your overalls after the wrecking ball

6. one by one, ticking time bombs won

7. you’re it

8. is it so hard to see, I don’t wanna be a friend

9. oh brother, don’t wake me up, I’ll sleep all day she said

10. we never seem to find peace of mind

11. you who were born with the sun above your shoulders


12. little kids playing in the park downtown

13. I saw fireworks from the freeway

14. månen hänger lågt över allt du tror du såg

15. I heard it from a friend, the Revolution never happened

16. cigarettes and chocolate milk, these are just a couple of my cravings

17. you may be on central time, girl

18. you're so much different than me yeah

19. so you no longer care if there’s another day

20. take me out tonight

Amanda

101803-536 

Fick i uppdrag av sörran att posta hennes lille outfit. Hon passar barn idag förstår ni. De klinkar lite på pianot, Kalle Johansson Kalle Johansson Kalle Johan Johan Johansson.
Amanda har i alla fall på sig en blåblommig klänning som hon fick av självaste mig i födelsedagspresent. Jag tänkte på henne direkt när jag såg den. Den må vara lite somrig men vi har ju plusgrader trots att vinden viner och far. Undrar om det blir vinter någon gång? Jag hoppas faktiskt det, även om jag inte gillar kyla. Men jag är så förbaskad trött på det här regnet. Tänk om det skulle ha snöat lika mycket som det regnat den senaste månaden? Det hade varit något det. Då hade vi väl haft snö ända in i maj... Ja mina vänner. Helst av allt vill jag förstås ha vår, det är nog min favoritårstid ändå. Men våren kommer den med, tids nog... Man får helt enkelt ge sig till tåls, vad annat kan man göra.
Adjökens

Life will smile for you

101803-541 

Tog lite brun utan sol imorse, tycker inte det syns så mycket så jag får nog smörja på lite till ikväll... Hehehe. Jag är rätt rolig ändå. Jag har på mig en klänning gammal som gatan, basker från Lindex, halsduk från H&M och second hand-boots. Dagens väska är morsans.

Dagens motion blev en promenad från skolan till Röda Korset och sedan till stationen. Härligt, i den friska blåsten. Köpte hur som helst bara ett fint litet träskrin. Hittade även ett par sjuka dojjor som av någon anledning föll mig i smaken. Riktigt rejäla platåer. Men jag insåg snart att de aldrig skulle funka i verkligheten... Lång blev jag dock.


Dagens låt: It's true - Salem Al Fakir


Dessvärre måste jag meddela att vår internetanslutning är hemskt ostabil för tillfället så det kommer kanske inte bli så värst mycket bloggande ändå. Men den som lever får se...
Ha en nöjsam afton gott folk!
Olivia


Vår hos Topshop

101803-535

  • Högmidjade stuprör, med wazzzup med tvätten egentligen? Mycket synd.
  • Måste försöka få tag på dessa i storlek 37 i silver.
  • Brukar inte gilla sånt här men mums.

Ett mycket mer omfattande inlägg om vad jag tror mig behöva till våren kommer så småningom.
Tills dess, ajökens /Olivia


Dagens gästoutfit osv

Goderafton!
Somliga av er kanske uppmärksammat hur jag lyst med min frånvaro på bloggen de senaste dagarna och undrat varför, och det skall jag tala om för er. Jag tog mig bara en liten så kallad bloggpaus (undrar vem som myntade det ordet? Bra ord.), en rätt välförtjänt sådan tycker jag allt. Bloggen har känts lite som ett måste på senaste tiden men nu är det ett nytt år och jag hoppas på att kunna ta nya, friska tag. Haha, klämmigt, inte sant? Men jag har faktiskt ett par fina idéer som jag skall utveckla och vi har även tänkt att göra ännu ett litet "reportage" inom snar framtid.

Min klädsel för dagen består utav H&M-jeans och randig t-shirt, inte värt att fota tyckte jag men det var dock min lilla fina systers outfit:

101803-534
Klänning, H&M

101803-534
Jag är så glad att skolan börjat igen, jag har verkligen saknat matte B.
Pözzzz från Ollleeee

Klänning

 
Klänning från H&M Trend, 398 :-
90% merionull 10% ull


Hallo. Den här klänningen köpte jag igår! Är osäker på om jag ska behålla den... Den är jättemysig och varm och gosig = ganska vintrig. Kanske ska lämna tillbaks den och spara pengarna till nåt somrigare, snart kommer man ju bli sugen på vårkläder.

Det är samma som fanns i ljusgrått tidigare i höstas, någon som har den som kan ge mig några goda råd, hur är materialet, nopprar det sig osv?

Det var allt från mig för det här tillfället /Amanda

GÅRDAGENS

101803-528
Grön dräkt, secondhand
T-shirt, Fruit of the loom
Stövlar, mormors

Haha okej, det här var inte gårdagens outfit (förlåt A), den kan ni se lite längre ner. Jag och Anna var på Röda Korset och provade lite härliga skapelser. De har en del knasiga saker... som t.ex. den här dräkten från typ 1986 med härliga axelvaddar och silverdetaljer. Det här var ju dock långt ifrån det värsta vi provade, Annas klänning på bild nummer två tar nog priset, kolla färgerna, mönstret, modellen... uh!!
 

Det här hade jag på mig ute i civilisationen;

Kofta, United colors of Benetton
Kjol, secondhand
Tisha, Fruit of the Loom 
Stövlar, mormors
Mössa, H&M


Godkväll! Amanda


Gästoutfit

101803-527
Kappa, H&M
Jeans, Cheap Monday
Skor, Weekdays secondhandavdelning
Napoleon Dynamite väska, Ebay
Halsduk, mormor stickat


Härmomdagen tog jag en tur på stan med den här damen. Hon heter Amanda och är hur cool som helst, och så har hon en cool blogg (som jag dessutom har gjort layouten till) där hon skriver om coola saker som ni måste kolla in;
Amandy

♥ Amanda

Årets första shopping

101803-523

Jacka, second hand (Amandas)

Halsduk, H&M

Väska, second hand

Skor, Vagabond

Ursäkta den halvkassa bilden, det blir gärna så när man måste fota med blixt.

Idag gjorde jag stan med ett par goda vänner. 2007 års första inköp blev utöver två goda fikor en klänning från Indiska, leggings från H&M, ett tjusigt halsband och en Smiths-pin. Varför köper man pins? Jag använder dem ändå väldigt sällan eftersom att de förstör kläderna... Nåväl. Den var fin och det kändes som om jag inte köpt en pin på evigheter. Jag får väl ha den att titta på, ha ha.
 
Godnatt från er Olle