I'm going where the weather suits my clothes

Ursäkta min frånvaro från bloggen, jag har haft så galet mycket att göra den här veckan. Men nu är i alla fall ett antal grejer avprickade från listan, skönt. Och idag är det Valborg, sneglar ut genom fönstret: regn.
Här är ett par bilder som jag knäppte igår när jag tog en välförtjänt pluggpaus! Hände ju massa kul saker i stan igår.
Vi gick på Josephines fotoutsällning på King Kong Vintage!
Tror det kan bli ett riktigt bra ställe! De öppnar i juni.
Sedan tog vi spårvagnen in till stan igen, till Da Matteo's nya ställe; Panetterian. Himmelriket typ! Mmm, underbar gratis mat så långt ögat kan nå!
Hur gött är det inte att man kan slå sig ner utomhus på bakgården och bara hänga lite? Jag älskar kvällsljuset
Hej Elin!

Fredagens finaste låt


I'm as happy as I can be I know


Första körsbärsblommorna!


På trean till Majorna


Linnea i Emmas och Sannas nya lägenhet.


Jag hade en underbar dag igår och idag blir nog ännu bättre. Har ätit lunch med pappa, nu lyssnar jag på fredagsflörten i P3 och lite senare kommer Simon från Stockholm. Hoppas ni får en fin valborg allihop!
/O

Everything is green









Okej, det är gråare än grått ute och jag har sprungit i duggregnet (vilket var ganska mysigt i och för sig). Men det stuntar vi i, för jag tror att i helgen slår träden ut sina blad på riktigt och jag har det grönt inne och idag flyttar min bästa vän in till stan!
/O

Nytt i garderoben


Shortsdress från H&M


Klänning från Zara


Solglasögon från Gina Tricot


Åh vad jag ska dansa i den där klänningen till helgen!
Olivia

Onsdag



Jacka, Vero Moda
Blus och armband, H&M
Shorts, Gina Tricot
Skor, Dr Martens


Det här hade jag på mig igår! /O

Topshop

Det finns väldigt mycket fint ute i butikerna nu tycker jag, särskilt på Topshop där jag oftast är för snål för att handla... Som blommiga shortsdressar och hjärtshorts, mmm. Ett tips är ju att beställa från deras hemsida istället, även om det tillkommer frakt så blir det oftast billigare ändå.
Olivia


Fantastic Mr. Fox





I lördags såg jag Wes Andersons Fantastic Mr. Fox och den var verkligen underbar. Så himla fin och rolig, se den!
/O

Tisdag





För ett tag sedan beställde jag lite smink från
HQhair.com, mineralfoundation från Philosophy och Benefits läppbalsam Benetint. Visst är förpackningarna fina! Foundationen är underbar, gillar den mycket mer än den jag haft innan från ID. Läppgojset blev jag lite besviken på dock, vanligt läppglans typ.
Olivia

King Kong + Fotoutställning

I juni blir Göteborg med ny vintagebutik, härligt! King Kong heter den och ni hittar den på Varbergsgatan 87 (spårvagnshållplats Varbergsgatan), mitt emot Willys alltså. Är ni som jag nyfikna på detta, tycker jag att ni ska ta er dit redan på torsdag dock. Då har min söta vän Josephine nämligen fotoutställning i lokalen. Lite utvalda plagg ska dessutom finnas att kika på. Det blir alltså en lite förhandsvisning av King Kong och dessutom vernissagemingel med fina kläder! 18-22 på torsdag!
Amanda



Foto: Josephine Torgersen
Förberedelser i butiken!

Måndag


Trenchcoat och linne, H&M
Byxor, second hand
Skor, Din Sko

Idag har jag gjort ingenting, sen läste jag ut en
väldigt bra bok, åt lite citronpaj, och nu har jag och karln varit ute och sprungit en stund. Kan knappt tro det själv att jag joggar frivilligt, men jag gillar det!
/O

Tickle me pink


Såg ni den söta killen i den här videon? En vänlig själ upplyste oss om att hans namn är Johnny Flynn. Lite trevlig lördagsmusik skadar aldrig!
/A

Fredag



Jag hade väntat och hoppas på att den här tröjan skulle komma på rea, och här om dagen hittade jag den för 150 kronor. Den är så fin med smala svarta byxor och herrskor, så jag är nöjd!
/O

Dagens klädsel



Jeansjacka, gammal
Linne, Topshop
Shorts, Gina Tricot
Skor, Converse


Ser ni att min privata frisör Neda har varit i farten? Så himla gött. Förra gången hon klippte mig sa hon att hon aldrig tänkte göra det igen eftersom att mitt hår var så jobbigt att klippa, men det var inga problem att övertala henne, haha. Tack finis.
/Olivia

Vårinspiration

Orla Kiely
A.P.C.

Flower power





Jag har letat efter skoclips i åratal, till och med funderat på att tillverka egna, och nu har jag hittat på H&M. Gölliga blommor som virvlar i vinden och döljer reporna på mina gamla ballerinor.
/O

Tell me about the days when you were seventeen


Söt låt!
/A

Wait a minute Mr. Postman

Vissa av er verkar gilla vår gamla layout, men vi filar på en ny! Cajsa ska hjälpa oss. Det kommer bli jättebra tror jag, även om den gamla är rätt fin, kanske borde behålla den blommiga tapeten ändå? Vi får se!
Amanda

Gårdagens klädsel


Blus, second hand
Shorts, Gina Tricot
Skor, Dr Martens

Såhär såg jag ut igår. Vill helst ha på mig mina nya shorts varje dag... Men idag får det bli något annat. Nu ska vi snart ner till Järntorget och äta lunch. Hoppas att körsbärsträden har fått åtminstone ett par knoppar sedan jag var där sist!
Olivia

Onsdag


Min kompis Neda är och hälsar på i Göteborg. Igår åt vi frukost på Biscuit, mmm.


Det är så fint där!



Och utanför också.


TACK för att ni hänger med hit, och för era kommentarer!
/Olivia

EVERYDAY IS A NEW CHANCE

Bloggvärlden är förrädisk ibland, här sitter vi nu med ett tre år gammalt arkiv och tvingas börja om på nytt. Men misströsta inte allt för mycket kära bloggläsare, vi ska fylla den här bloggen med så mycket fint så!

Som de flesta av er säkert vet så bloggade vi tidigare på Modette.se. Modette ägdes från början av Egmont, men en dag helt utan förvarning köptes de plötsligt upp av Nyheter24.se. Beslutet att radera alla gamla Modette-bloggar togs. Så nu är vi alltså tillbaka här på blogg.se där allting började för tre och ett halvt år sedan!

 

Och som Felicia precis kommenterade; "Vet inte varför, men det känns så himla tryggt och bra att ni är tillbaka här" - om vi ska vara ärliga, så känns det faktiskt ganska skönt på sätt och vis.

 

 

Välkomna hit och välkomna tillbaka!

Amanda och Olivia


19/4

Den gamla trenchcoaten har åkt på! Nu sopar de bort gruset från parkeringen här utanför.
/A

Måndag



Åhh, mina skor kom idag och de passar helt perfekt! Det är nästan så att jag hoppas på att det inte ska vara alltför varmt så att jag kan använda dem.

/O


Söndag

Nu har jag ju kanske redan bestämt vad jag ska ha för balklänning men jag hade ändå gärna sett ut som Kate Bosworth på balen...! Skitfint.
/A

London: Fredag

Fredagen i London var helt underbar. Hängde i Notting Hill, köpte klänningar på Portobello Market och muffinsar på The Hummingbird Bakery, Oxford Street och grejer, fint! Saknar London så mycket att jag får ont i magen nu.
/A
Notting Hill
Cupcake från Hummingbird Bakery, mmmm!




Julia i ny klänning


Emma innan utgång

16/4



Klänning & skor, H&M

13/4



Jacka, Vero Moda
Blus och byxor, second hand
Solglasögon, Le Specs


Oh though one day you'll be a drop in the ocean right now you're a storm


Åh vad kul vi hade igår!! Så himla trist att det är sista gången vi treor står på den där scenen. Det är ju helt underbart. Vi spelade iallafall bland annat Fire, fire av Asha Ali. Jag sjunger tillsammans med min bästa Anna, som typ har den finaste sångrösten nånsin, fast ni ska få höra den lite mer någon annan gång.
Amanda

Tisdag

Jag är ledig mycket den här veckan, hallelujah!





Mumsig fika och fin cykel utanför grymma Grandpa, där jag glodde på den här tröjan från PV:



Fy vad fin den är. Men jag gick därifrån tomhänt tyvärr, får dock lön på torsdag så den tål att tänkas på...

/O


14/4

Klänning, Permanet Vacation

Hade på mig den här klänningen idag. Den är ju liksom världens bästa klänning just nu! Bilden är tagen vid London Fields, bästa parken... Mmm! Idag har vi haft konsert i skolan, så himla kul! Ni kanske får se nåt litet videoklipp imorgon. Och förresten så har jag så många fina bilder från London att visa er!

London: Torsdag

Ja, för en vecka sedan var det torsdag i London. Dagen bestod utav lunch på The Breakfast Club, parkhäng, second hand och sol sol sol. Kan det bli bättre.
/A

Tre saker bara


Söndagsmiddag hos mamma, bäst!!


Har jag visat min fina plånbok? Tror inte det. Den matchar min väska rätt bra, haha.


Skorna jag behövde hela vintern är nu mina, hittade dem på Modette market.

/Olivia

12/4



Klänning, Amandas (second hand)
Skor, H&M

You took the part that once was my heart so why not take all of me

Klänning, Portobello Market
Halsband, Primark

Det finns så himla mycket fint att kolla på i London, både snygga killar och kläder. Jag nöjde mig dock mest med att titta den här gången. Men två halsband från Primark och en grym 60-talsklänning fick jag med mig iallafall! Fast jag hade nog nästan hellre packat upp en snygg Londonkille ur resväskan. Nåväl, man kan ju inte få allt här i världen!
Amanda

Hemma igen

Londonträd i blom

Hallå på er! Jag börjar väl så långsamt att komma tillbaka till verkligheten efter min Londonresa. Längtar tillbaka varenda sekund dock! Jag kan bara säga en sak: Jag älskar London! 
Amand