Duktigt

Vilket flyt jag har alltså! Idag skulle jag ut på shoppa-nödvändiga-grejer-runda. Åker in till Göteborg, tar ut trehundra kronor, tar spårvagnen till Redbergsplatsen, sätter mig ner på en bänk, lägger väskan med plånbok + mobil + favoritsolglasögonen på bänken, går iväg utan väska. Kommer på en kvart senare, och då är såklart väskan borta...

Mobilen och bankomatkortet är iallafall spärrade nu. I min älskade Marimekko-plånbok låg pengarna, busskort, H&M-bonusen på tvåhundra kronor och kvittot från Miss Ragtime som jag behöver ha när jag ska hämta tillbaka min klänning (eller pengarna om den blir såld).

Vad glad jag blev när jag upptäckte detta. Nä. Jag fick en stressattack och började skaka så smått. Som tur var så jobbar det snälla tanter på Finska Föreningens Second Hand där jag fick låna telefonen och dessutom fick en I ♥ NY t-shirt från Fruit of the Loom och en söt väska från Mulberry.

Men men, man ska inte förlora hoppet, kanske det var någon snäll gammal tant som hittade den och lämnat in till polisen eller Västtrafik? Yeeeeh right


bajjjjjjs jag som skulle köpt linne vantar och mössa och biljett  och cremerouge!

/En arg Amanda

Rubrik

Godkväll... Idag hade jag en ganska alldaglig klädsel (jeans + favvotshirt) så någon bild på den blir det inte. Däremot visar jag upp gårdagens inköp:
   
Blommig liten klänning (strl 140). Den kommer bli såå fin med svarta strumpbyxor.
Röd kjol med hög midja som också kommer bli sååå fiiiiiin när jag kortat av den tillsammans med vitt ribbat linne.
Skjorta (strl 120!! ehrmm). Den ser ju ut som en såndär skjorta som alla coola gossar bär för tillfället och en cool gosse vill man ju va.
Och så ett litet förkläde... Jag vill baka småkakor för det är så gulligt. Förklädet alltså.

Yeeesyees that's it folks! Jag har fortfande ingen praoplats. Imorgon måste jag ringa till jättemång har jag bestämt.
/Amanda

Sminkutmaning

Fick en utmaning för ett tag sen om att visa upp vårat smink, och jag kan inte påstå att jag sminkar mig varken särskilt mycket eller ofta men jag har ett par favoriter.


Ögonfransböjare, köpt på H&M skulle jag tro
Brun maskara från Nivea
Concealer från Make Up Store
Born Lippy läppglans, Body Shop


Parfym är dock någonting jag alltid bär och helst ska dom vara ganska tjejiga och blommiga. Och rosa, som synes...

101803-185
Gloria, Cacharel
So Magic!, Lancôme
Ehh.. ja, jag har Britney Spears-parfymen. Mest för att jag älskar flaskan.

Olivia

En ursäkt till folket

Det har varit så dåligt med uppdateringarna från min sida de senaste dagarna. Som Amanda skrev har jag vart med i en liten föreställning som gick ut på att inviga den nya teatern på mitt gymnasie och det har varit fullt upp. Men mycket givande! Hö hö. Imorgon tänkte jag kanske lägga upp lite outfitbilder från veckan. Men än så länge får ni hålla tillgodo med bilder från en av tre föreställningar vi gjorde idag.

   

Bild 1: kören plågas i gospeldängan "Never Alone".
Bild 2: Timo Räisänen var "hemlig" gästartist.
Bild 3: fantastiska danstreor.
Bild 4: och mina fina klasskamrater som dansar till den käcka skollåten "Vi drar till Aranäs".

Still haven't found

101803-181

"HALLOJ HALLOJ".... (denna hälsningsfras är enbart tillägnad Anna, he he he he he)

Hej. Idag har jag typ haft fullt upp skulle man kunna säga.
Jag har varit på en skiiiitcooool föreställning på Aranässkolan (Olles skola alltså). I den medverkade både Olivia som gjorde ett förträffligt framförande i kören och Timo Räisänen och två av hans spelmän med en superb akustiskt liten minispelning. Olivia kanske berättar lite mer om detta? Jag tycker hon ska skyta med att hon har dansat bakom Timo and the gang i en låt iallafall... det var coolt tycker jag iallafall. Jag kan ju skryta om att jag har ätit av Timos godis... Eller jag och Bea gick upp till deras loge efteråt för att typ pratelitprata lite, men dom var nånannanstanns och tur var väl det för jag visste inte vad jag skulle säga men iallafall så tog vi deras godis (fast vi fick det för dom hade sagt till Bea tidigare när hon intervjuade dom att hon fick ta det eller nåt).
Sen shoppade jag lite. Guuuu' så härligt. Jag visar imorgon.
Sen gick jag till the konstkurs. Lärde de små barnen hur man blandar brunt. Sen så gjorde vi (jag) ansiktsmålningar på de flesta jag kom åt.

Idag hade jag på mig knästrumpor (H&M's overknees, sätt många som köpt sånna men ingen som använt dom?). Trodde jag skulle känna mig obekväm i det men icke då det gick så fint så. I like them yes I do. Klänningen är 2ndhand, koftan från Mango, skorna från Nilson och skärpet och diademet är från H&M. Sjalen är mammas från Turkiet.... Nu skriver jag så töntigt så jag tycker det är bäst att jag avslutar här! Godnatt önskar Amanda



Nej nej nej

Suck, har suttit och ringt runt till tänkbara praoplatser i typ tre timmar nu. Bara fått massa nej och att "dom har fullt den veckan". Jaja, nu har jag mailat en tjej på Forsman & Bodenfors och hoppas hoppas hoppas på ett positivt svar nu, det vore jättekul att vara där.

Men nu får jag inte bli för optimistisk... så, någon som har tips på någon rolig prao-plats i Göteborg? Jag går i nian och vill väl helst ha något som har att göra med bild/design.

/Amanda

Update: Dom hade ingen plats på F&B så nu är jag i DESPERAT! behov av tips! Måste fixa snart, det typ bara 2 veckor kvar liksom...

Tröstshopping

Måndag, ta blodprov och stå i en liten musiksal och repa med en stor kör i ett antal timmar. Usch vilka hemsketer jag fick utstå idag, var helt klart värd lite shopping. Åkte till mitt favoritställe på jorden, Röda Korset och inhandlade tre kjolar för 20 kronor samt stövlarna här nedanför. Nu är jag än mer redo att möta hösten, fast inte för att jag längtar, vädret nu är helt underbart. Men förberedd är jag!


Tjugofemte september

Hej hej!

Hmm hmm... Idag vet jag inte riktigt vad jag ska skriva? Har ett härligt litet SO-arbete att sätta tänderna i, borde väl göra det snart. Kom för en stund hem från skolan, vi hade en mycket lärorik idrottslektion: Jage runt idrottshallen, brännboll på fyra personer, leka larv (hehe) och... hmm, jag hoppade faktiskt lite höjdhopp också. Kan lugnt säga att det INTE är min grej!

Träffade mormor och morfar på vägen hem. Dom var på väg till Grekland (hallåååå jag vill följa med!!) och hade bara vart förbi oss och lämnat några grejer. Min mormor och morfar är bäst ingen protest.

Dagens outfit är somrig, det är enligt lillasyster 31 plusgrader i solen! Ojojoj...
Klänning, Sytt själv (Det vita på det blåa tyget som ser ut som prickar är hjärtan! Ohlala)
Skor (med sidenband á la
Sigrid), Din Sko
Tygväska med Håkan Hellström tryck, köpt på typ CD-specialisten för lääängesedan
Glasögon (hade inte på mig dessa i skolan, ville bara visa hur cool/töntig (välj själv) man kan se ut i dom), 2ndHand.

101803-179

/Amanda

Bokmässan

101803-176
HALLÅ... Idag har jag varit på bokmässan med Bea och Lisa. Köpte ingenting förutom en liten pocketbok, Dawit och friheten - om den svenske samvetsfången och Eritreas inställda demokratisering. Annars gick vi mest runt och kollade och åt gratis godis och spanade efter kändisar... fast vi såg typ inga mer en Markus Birro och Katarina Janouch, om man kan kalla dom kändisar? Kanske.

Dom hade värsta grymma replokalen (typ en husvagn där det fanns trummor och massa gitarrer och sånt kul) där vi var läääänge, ända tills vi var tvungna att gå för folk stod på kö. Nu är det bestämt, vi ska ha ett band, vi måste bara rycka upp oss och hitta en replokal i  närheten. Än så länge kan vi bara spela en låt, men det blir nog bra! Jag äääälskar att spela trummor, det är så kul. Fast jag ska nog typ spela gitarr och sjunga i bandet.... för Bea är kung (drottning) på trummor.

Jag har på mig: Blus och väska, 2ndhand. Shorts, Mango. Skor, Din Sko (Olles). Skärp, mormors gamla.

HA't BRA! Supervänliga hälsningar från Adnamiz


Igår och i förrgår

101803-174
Klänning, kofta, sjal och väska är second hand
Guldballerinor, Indiska


Det blir mycket "gårdagens klädsel" nu. Nåja, det är inte alltid man kan hinna med allting man önskar att man hann med.
Igårkväll hann jag åtminstone med en fika med grabbarna och en sväng på bio, såg Farväl Falkenberg. Rekommenderas för de som gillar lite annorlunda film, jag tyckte i alla fall att den var bra. Härligt filmad och udda karaktärer.

Billigt billigt

Håkan var bra som vanligt igår, Håkan är Håkan. Synd att han inte spelade fler låtar från Det är så jag säger det  tycker jag. Visst, "Ramlar", "En vän med en bil" och "Känn ingen sorg..." är himla bra men dom känns lite förutsägbara efter att ha varit med på alla konserter sen start. Hade varit roligt om dom hade haft en lite mer annorlunda spellista med typ "Förhoppningar och Regnbågar" och "Gullbergskaj" och "Aprilhimlen". Jag tycker Det är så jag säger det är Håkans bästa skiva, jag älskar sambatakterna och typ aaallt. Vilken gillar ni bäst? 

Bild 1: The band in action.
Bild 2: Amandy och Sofia.
Bild 3: Tack och hejdå.

Åh, idag har jag fyndat som bara den. Jag är så nöjd med mig själv. Det blev en kort men intensiv secondhand-runda i Göteborg idag, eftersom de flesta affärer på min lilla lista bara hade öppet från 11-14. Detta fick jag för 180 kronor:

   
 
   
  

Bild nr. 1 & 2: "Töntglasögon". Pappas kommentar: "Fy fan vad fula" Haha ja, kanske. Men coola!
Bild nr. 3 & 4: Solglasögon, tredje paret i den här modellen jag har. Very Luella Bartley, he he he.
Bild nr. 5 & 6: Rutig blus. H&M vintage! ;P
Bild nr. 7 & 8: Ullkappa! Dagens kap för 30 kronor! Jag är så stolt över mig själv. Alltså H&M har ju massa fina jackor som jag vart på väg och köpa men nu har jag typ 500 kronor över till annat! Jag som tycker det är tråkigt att köpa jacka är NÖJD! A-linjeformad och lite kortare i ärmar (för det är en barnkappa...), helt perfekt.
Bild nr. 9: Grå klänning som ska kortas av lite i ärmarna och på längden.
Bild nr. 10: Mysig grå ulltröja.
Bild nr. 11: Käck gul väska!

Mitt shoppingsug är stillat för ett tag framöver. Imorgon ska jag kanske vara kulturell med Bea. Bokmässan alltså! Tjing tjong långkalsong /Amanda


 


Gårdagens klädsel

101803-156

Igår lirade som bekant Håkiz på Liseberg och det var 18 000 i publiken, helt sjukt. Vädret var perfekt och låtlistan helt okej, bäst var "Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig". Först när vi kom till entrén var vi lite sena, och så ser vi att det är världens kö bara för att komma in i parken och spelningen hade redan börjat. Men för de med Lisebergskort gick det ganska fort att komma in, och det hade vi så jag skulle tro att vi missade två låtar eller något. 
Nu kom jag ganska nyss hem från stan där jag sov hos en vän. Trött som en get, blir nog till att ta det lugnt ikväll, nästa vecka är det mycket som är på gång och då ska man väl vara utvilad.
Olle

Håkis på Liseberg

101803-156
Eftersom Håkan ändå är i stan så var han gullig och ställde upp och  visar vad jag har på mig idag.
HE HE HE! Han är gullig Håkan. Har tyvärr hört av Olle att det varit några hundra som köat utanför Liseberg sen imorse för att komma in. SNARK!
Det är så tråkigt att det är så många fjortisar som gillar Håkan nu för tiden. Eller, gillar och gillar, om man har hört typ tre låtar och för två månader sen tjatade om att han sjunger falskt och är sjuuukt dålig så vet jag inte riktigt... Men, grupptryck grupptryck, det är ju treeendigt! SNARK!
Jaja, ska träffa Bea och Amandy, det blir nog trevligt.

Med mycket vänliga hälsningar
Amanda




Torsdag

101803-154


Det är Ollebolle som reagerat här på bloggen några dagar nu, har helt enkelt inte hunnit uppdatera något. Usch vilken jobbig, tråkig torsdag. Har suttit och pluggat till ett matteprov i några timmar och missat hela Idol! (Kataastrooof!!). Fast innan idag i skolan hade vi Första Hjälpen övningar med en (sur) tant från Röda Korset, ganska roligt faktiskt. Nu ska jag öva lite mer och sen ska jag soooova....
Kram /Amanda


Fall

101803-153

"Klänning" och skärp, second hand
T-shirt, Topshop
Halsband, H&M

Napoleon Dynamite

101803-152
HEJ HEJ såhär såg jag ut idag på ett ungefär. Puss från Olle


Dagens



Satsade stenhårt på att matcha vädret idag. Tråkigt alltså.
Men oh så bekvämt.
Olivia

Smycken

Här kommer något slags inlägg om smycken, vi var ju visst utmanade om både det ena och det andra.

  
Här hänger mina halsband i inte så värst långa rader och på nästa bild ser ni två relativt nyinköpta broscher som jag ännu inte använt men som jag gillar. Och jag kunde inte finna mina favoritarmband men här är två andra. Det i silver är egentligen mammas, och stenarmbandet är från Snö.


Inget smycke men dock min favoritaccessoar för stunden, givna när det ställs till med kalas. Momors gamla solglasögon.

 
Här är mitt absoluta favorithalsband, en medaljong vi har fått av mormor.

101803-144
Mina andra favoritsmycken; pins. Särskilt Whitest Boy Alive-pinen. MHMM!
Pözz /Olle

Smyckesamling

 
 
 
Vi blev utmande av Clara att visa upp några av våra favoritsmycken! Jag är först ut och visar upp lite halsband, ringar och broscher...
1. Turkos, glittrig ring från Pilgrim. Den är fin fast jag glömmer alltid att jag har den så den används inte så ofta.
2. Guldhjärta från Pärlshopen. Har tyvärr ingen kedja till det för tillfället, men det är min favorit... Det är stort och.... guldigt.
3. Den här broschen har jag fått av en speciell person så den gillar jag väldigt mycket, sen är den ju så söt också.... Den är från Pilgrim.
4. Körsbärsbrosch från H&M. Ganska gammal, men fin.
5. Tjockisring från H&M.
6. Hjärthalsband från H&M.
7. Annat favorithalsband. Från Tjallamalla.

Har säkert glömt en del. Mina smycken ligger verkligen utspridda över hela huset så... :P
/Amanda

Gult med prickar

  

Dagens klädsel! Mysiga gråa koftan i bomull och cashmere från Mango. Klänning med prickar, sytt själv. Väska, Marimekko (skymtas på bild 3)
Jajemen. Nu ska jag iväg och posta skor till Anna, ett par förstora pumps ska bli hennes... :)
SO LONG!
/Amanda

Touche pas à mon sneakèr

101803-114 101803-116 101803-125 101803-124 101803-123 101803-122 101803-121 101803-120 101803-119 101803-117  101803-115 101803-113 101803-131 101803-130 101803-129101803-128 101803-127
Nu har även jag antagit utmaningen, skor är min grej och här är mina, håll till godo.
Jag saknar ett par gula av något slag, ett par riktigt fina svarta ballerinor, och ett par fasligt höga pumps.
Olivia

Barnvakt

Godkväll. Jag har varit barnvakt åt våra grannar Sanna och Frida. Dom är söta och snälla och båda älskar att vara med på kort/film så vi har bland annat underhållt oss med att göra om bilderna i Photoshop, här är två exempel, ett bokomslag (boken finns snart i en butik nära dig!!) och Sanna i underlandet.

/Amanda


Amanda goes Adnama

101803-111



Nu har jag äntligen sytt färdit denna lilla klänningen. Det har vart många problem på vägen, höhö. Sytt fel och tråden har tagit slut och tyget har gått sönder men nu är den alltså tillslut färdig. Jag blev mycket nöjd! Jag gillar att volangen (som kändes som att den var typ 4 meter lång när jag sydde) gör att linnet (pappas f.d. jobb-t-shirt, hjärtat döljer en Essef Service-logga) får ganska mycket volym. Nere i sidan ska jag sy fast den lilla lappen där jag broderat ADNAMA... Det är mitt "märke" eller vad man ska säga. Försöker komma ihåg att sätta ett sådant på alla grejer jag syr. Kan skryta lite och berätta att jag blev omtalad i Marit Bergmans sommarprat förra sommaren, hon sa ungefär såhär "Så måste jag bara passa på att geniförklara min kompis Amanda... ... hon är 13 år och har redan ett klädmärke som heter Adnama, Amanda fast baklänges alltså. Så jag ska säga att det finns fler underbara designers en dom jag har pratat om i mitt program" Observera att hon hade pratat om Marc Jacobs tidigare! Höhö! Snart kanske jag kan mäta mig med dom stora? :P Haha nä men det är kul att sy!

Igår köpte jag en plommonlila väst (okej, väst kanske inte är det hetaste i höst men färgen var så mumsig och priset också) och en brun oanvänd kofta på Röda Korset! Jag älskar Röda Korset, finns inget bättre fynd-ställe typ.
/Amanda


Skogarderob

101803-109
Vi blev utmande av
Camilla att visa upp våra skor. Så här är mina så länge, en del av dom iallafall. Olivia laddar säkert upp lite bilder senare när hon hinner. Flera av pumpsen här ovan är felköp från olika secondhandställen, t.ex. dom blåa blå i mitten längst till vänster som jag provade med strumpbyxor på Myrorna i Halmstad och sedan upptäckte att dom var för stora utan strumpbyxor, eller kilklackspeetoesen längst ner till höger som är alldeles för små, när jag hade dom i ungefär en timma precis när jag köpt dom hade jag märken i typ ett dygn efteråt. Så dom har jag aldrig använd mer... Dom skor jag använder mest just nu är egentligen de bruna ballerinaskorna här nedanför (som tyvärr inte fick plats bland dom andra, suck), dom är skönast och passar till ganska mycket iallafall.


Alla som har lust att visa upp lite skor, anta utmaningen NU! =)
/Amanda


Fredag

101803-107
Äntligen fredag...! Ikväll ska jag titta på Idol och sen film med några kompisar, mysigt. Ska antagligen sova i en läskig sommarstuga också, hoho. Jaja, det här har jag på mig idag:
Rutig skjorta, secondhand från Röda Korset
Kjol/klänning, mormors gamla
Tights, Gina Tricot
Vita tygskor, Din Sko

Nu ska jag äta lite, kom precis hem från skolan, och sedan ska jag nog baka nåt mumsigt.
Ha det braaaa! /Amanda


By the sea


 
 
Hallo! Idag har jag vart ute i det gröna med Anna... Vi passade på att ta lite konstnärliga outfitbilder, höhö. Shorts från H&M, linne från Nanso, Kofta, Mango, skor, Nilson. Halsband, hembakat.Jag hinner inte skriva mer för Moa är så hjihjuchefheuhauhwuhywuywauäää, hon måste tydligen ha datorn nu. Så jag ska gå och äta glass istället. Har aldrig smakat denna sortsen förut, det kanske kommer en liten recension senare, höhö. Måste bara säga en sak: Jag har badat idag! Förmodligen årets sista dopp eftersom det var kaaaallt! Tjing Tjong! /Amanda



GET UP

101803-100

Som sagt, självutlösare är inte det bästa alternativet alla gånger, men man gör så gott man kan. Ännu en strålande dag, kanske blir lite varmt att gå iförd denna klänning men jag ska på nycirkus med skolan i afton och min hemkomst beräknas bli sen. Då är det ju skönt att vara lite påpälsad sådär, det är ändå ganska kyligt om kvällarna.

Klänning, H&M
Leggings, Indiska
Kinaskor, Blammo
Väska, mormors gamla




Puss & kram från eran Olle

Dagens

101803-97

En liten outfitbild hinner jag med innan jag måste springa till bussen! Konstkurs på gång! Shorts, H&M. T-shirt, Åhlens. Halsband, Tjallamalla. Skor, Olivias från Din Sko.


En ruggig kväll i New York

101803-96
Kofta, Marc Jacobs. Ullbyxor, Chloé. Peeptoes, Topshop.
Hej! Haha, ett kollage om dagen, ungefär. Men jag har liksom inget annat för mig (förutom att jag verkligen borde jobba matte och svenska och massa), men imorgon ska jag iallfall till skolan igen så då får det bli en outift-bild istället! Det var längesen. Förhoppningsvis så är det lite varmt så att jag kan ha dom nya shortsen utan strumpbyxor.

Först tänkte jag att jag skulle göra ett kollage med Paris-tema, men så såg jag den urtjusiga koftan från Marc Jacobs och tyckte att den "kändes lite mer New York", höhö. Som ni ser i det lilla fönstret (guuu vad jag är fiffig av mig då) så är det kväll i New York och det här hade jag gärna tagit på mig om jag skulle gå ut och äta middag på någon mysig resturang. Om jag hade haft råd. Känner att jag kanske borde göra ett kollage som är lite mer budget nån gång?

/Amanda





Tisdag

101803-95

T-shirt, H&M
Leggings, Indiska
Sjal & väska, second hand
Tygskor (något slitna efter att ha varit med på både Arvika- och Emmabodafestivalen), köpta i en liten lokal affär i byn som har gått i konkurs


Då bar det av till skolan igen i vanlig ordning. Jag har åtminstone bara två lektioner idag och de är i olika musikämnen. Klockan fyra ska jag klippa mig, vi får väl se hur det går.
AJÖ /Olivia

Klänning kappa stol

101803-94


Här är ännu ett kollage! Det har blvit en del sånna nu... ni får säga till om det känns tjatigt?? But  I find it kind of funny.
Att göra dom alltså. Det är typ som att sitta och klippa ur tidningar och klistra ihop, I love Photoshop. Det är så kul när man lärt sig iallfall liiite mer en att bara ändra ljuset på bilder t.ex. Kom på ett sätt att få in lite inredning i kollagen också, haha. En stol från Svenskt Tenn. Jag älskar Svenskt Tenn och Josef Frank! Och Carl Malmsten, jag kopplar alltid ihop dom lite.
Har bott på ett hotell precis bredvid när jag varit i Stockholm två gånger. Där finns många frestande saker. Tyvärr har vi bara haft råd att köpa en bricka en så länge! Haha, det är dyyyrt. Men jag ska nog spara till Manhattan-väskan. Ni vet vilken jag menar kanske?
Klänning, Millie. Kappa, Burberry London. Ankelboots, Vagabond. Stol, Svenskt Tenn.

/Amanda


Back in the days



Det har varit lite halvdåligt med bloggandet de senaste dagarna, det beror på att vi båda har drabbats av bedrövliga förkylningar. Så länge får ni hålla till godo med ett par ganska gamla bilder på oss. Men imorgon kan ni vänta er en fet uppdatering!
Puss /Olivia

101803-89

Shorts

101803-88



















Olivia och mamma har varit i Göteborg idag, jag hade också velat följa med men jag stannade hemma och kurerade mig istället. Jag skickad iallafall ut en efterlysning  efter dom här shortsen! Jag kollade efter dom förra helgen men inte ett enda H&M jag besökte i Göteborg hade fått in något från Harmony-kollektionen. Bara Madonna & Crew överallt (och dom kläderna tycker ialkafall jag är jättetråkiga). Men iallafall, dom hittade ett par i strl 34 och nu är dom MIIINA! Jag tycker dom är jättesöta. Priset var ju väldigt bra också, 198 kronor, och det är ju dessutom (till skillnad från dom andra grejerna i Harmony-kollektionen) bra kvalité, 80% bomull och 20% ull. Tyvärr så är hängslena för långa så det blir till att sy lite...

Vad tycker ni? Har ni köpt något ur Harmony-kollektionen?

/Amanda


Klippa och klistra

101803-88


Jag har inget att göra så jag gör sånna här små kollage, dom ganska inte glädjer någon annan än  mig men visst blev det ganska fint?
Jacka, Burberry London
Klänning, Marni
Pumps, Christian Louboutin
Väska/plånbok, Marc Jacobs

/Amanda


Lite bilder

   
   

/Amanda

Sjuk

Två kvällar utomhus i tunn kofta har satt sina spår - jag är jätteförkyld! Promenaderna från bussen hem har givit mig en ganska o-härlig försmak på vad som komma skall, hösten alltså... KALLT! Jag har ont i halsen och är snuvig och alltihopa, inte kul!
Det har inte blivit mycket bloggande från min sida på sistone, inte ens några små outfitbilder har jag bidragit med... men jag har helt enkelt inte haft tid! I onsdags var jag på min konstkurs där jag först hjälpte små söta sjuåringar att göra figurer och skålar i lera och sedan själv målade av flaskor (tråååkigt, jag vill måla på riktigt).
I torsdags var jag på Liseberg och såg inga mindre en Mando Diao, supertrevligt. Dom var bra och dom var bättre nu än förra gången jag såg dom. Fast jag kan typ bara dom gamla låtarna...
Igår så var jag först på Marit Bergman på Bengans, och Marit var jättebra, lika bra som vanligt! Hennes nya skiva är så bra, alla måste köpa! Hon spelade tre låtar, pratade lite med henne efteråt men dom hade bråttom till planet så det får bli mer nån annan gång. Åkte vidare till Liseberg där Timo Räisänen spelade i Musikpaviljongen, han är tuff.

Nu orkar jag inte sitta här längre, måste gå och lägga mig och sova eller nåt.
Senare idag hade jag tänkte sy lite, nu när jag äntligen införskaffat mig tråd. Alltså sytråd är sjukt dyrt! 2 "rullar" med 200 meter på varje kostade tillsammans 60 kronor! Det tycker iallafall jag är dyrt.

Sen måste jag bara skryta lite "å min vännina beas vägnar", eller säger man så? Haha, hon har iallafall varit på Universal Studios i Los Angeles och kollat på när dom spelat in Desperate Housewifes! Beas kommentarer över detta var att skådespelerskorna tydligen varit väldigt diviga och varit tvungna att ta omtagningar hela tiden!

/Amanda


Today is the day

Japp! Idag är dagen helt enkelt! Marits nya skiva är här. Guu' så trevligt! Fast jag har tyvärr inte hunnit lyssna igenom den än (fast det gjorde vi ju på kollot höhö VIP liksom) men imorgon ska jag lyssna. Aja, detta firas iallafall genom att jag dagen till ära bär Marit-klänningen! Imorgon ska jag nog antagligen på Mando Diao, tro't eller ej. På Liseberg. När jag såg dom på Liseberg för några årsedan (typ två-tre kanske??) så tyckte jag inte att dom var så suuuperbra, men dom kanske har utvecklats nu? Då hade dom ju bara släppt en skiva... Sen är det ju mysigt att vara ute lite på kvällarna innan det blir så ryyysligt kallt.

Kom nästan precis hem från min lilla konstkurs. Det var trevligt såklart. Kul att träffa alla igen och så har det börjat massa små söta gullungar i småbarnsgruppen som jag ska ta hand om! Wiiie, mys.

Jaja... Ska ringa B nu


Röda Korset

En liten sväng till RK idag slutade i totalt vansinne, jag som inte skulle köpa något. Nåväl, nu har jag både ett par hyfsat varma boots och en ordentlig skolväska.



Bild 1: en riktigt dålig kopia men 10 spänn kunde den vara värd tyckte jag.
Bild 2: skinnportfölj.
Bild 3: kjol/klänning.
Bild 4: kjol/klänning som är mycket snyggare i verkligheten. En potentiell nyårsblåsa.

101803-69
Vinterskor! Åh, jag ser nästan fram emot att pulsa fram i snön med dom här.
Puss från Olle

Måndagens



Olivia: klänning, second hand. T-shirt, Topshop. Skor, Indiska.
Amanda: T-shirt, Åhlens. Jeans, Fornarina. Kofta, H&M.

Accessoarer

101803-66

101803-65

101803-64

101803-63

101803-62

101803-61

101803-60

Göteborg

101803-53
HEJ! Jag tog en liten tur i stan idag (eller, en ganska lång tur, aaaj i fötterna). Tog med mig kameran för att foto lite i provrummen. Det blev inte så många kort, för batterierna tog lämpligtvis slut på Indiska (första affären jag gick in i). På fotona här ovan ser ni följande:
Grå väst från Indiska. Tror det är storlek large, det är därför den är så lång, men det gör väl inget, det blir som en väst-klänning.
Gul body från H&M. Ååh, sööt den vill jag ha.
Blått fodral med röd rosett, H&M. Inte så användbar kanske, men lite cool.
Typ beige/gul klänning, H&M. Stora puffärmar.
Mönstrad klänning, Topshop. Jag älskar mönstret!


Mina senaste inköp:


Knästrumpor, H&M
T-shirt, Åhlens
Diadem, H&M



Nu ska jag titta på Lilla Melodifestivalen!!!!!! HÖHÖ! /Amanda

Sommarens bästa

Så var det dags för det första inlägget i kategorin Musik. Det kommer nog vara först och främst jag, Olivia, Olle, kalla mig vad ni vill, som står för den här biten då mitt allra största intresse är just musik.

Jag har sammanställt sommarens CD som heter något så fyndigt som Sommar 2006 - fint som snus.

1. Mon Toutou - I Love You Baby
2. Burning - The Whitest Boy Alive
3. Put Your Records On - Corinne Bailey Rae
4. Knark och Bajs i Skog och Mark - Slagsmålsklubben
5. I'm Yours - Jason Mraz
6. Old Big Trees - Taxi, Taxi!
7. A Man from Argentina - Billie the Vision and the Dancers
8. Min Ofödde Bror - Navid Modiri
9. Prego Amore - Erlend Øye
10. Walking with a Ghost - Tegan & Sarah
11. Young Folks - Peter Bjorn and John
12. Big Chill - David & the Citizens feat Mattias Alkberg
13. Like Eating Glass - Bloc Party
14. Fight the Fight - Laakso
15. Lloyd I'm Ready to Be Heartbroken - Camera Obscura
16. Divine - David & the Citizens
17. Aussie Girl - Laakso
18. The Great Salt Lake - Band of Horses
19. Summercat - Billie the Vision and the Dancers

PS. Jag har ett litet dolt spår och det är Som en b-sida om sommaren med Hemstad.

Nu gäller det att gömma undan den här lilla skivan så att jag kan ta fram den någon gång i januari-februari och minnas gamla goda tider.
Vad gillar ni för musik?

Arg

Kom hem från Kungsbacka för en stund sen! Vi åkte först till Röda Korset och där fanns det faktiskt en del fint, men jag orkade/hann inte prova så det slutade med att jag bara kom därifrån med en jacka och en bit senapsgult tyg (trrrrreeeendigt och från fyndlådan meaning att det kostade två kronor). Alltså, jag gick till jackhörnet och letade efter en jacka i snyggt rutigt ylletyg att sy om... Letade igenom rad efter rad... hittade en jacka i fint tyg och som såg ut att vara lite mindre: JAAA! Prövade, insåg att det var gigantiska axelvaddar på den (huuuu jag fasar för när det blir modernt igen - eeeuw!) men tänkte att: ja men det är bara att plocka bort dom och fixa till axlarna lite så är den prima. Kom hem och tog bort axelvaddarna, prövade jackan och den var för stooor och fel så nu måste jag fixa till den ännu mera. Typ köpa ett mönster och plocka bort fodret och jag vill bara ha min jacka nu nu NU! Jaja, hoppas det blir bra tillslut??
Dessutom så slarvade Moa bort mina nyinköpta diadem på Kungsmässan! Och så gjorde mamma pasta med mögelostsås, blä. Irriterande dag.
Men! Jag har iallafall köpt en söt t-shirt från Åhléns!
Imorgon så ska jag köpa tråd (och kanske något sött på H&M, har ju en bonuscheck på 200 kronor!)
HARE BRA! /Amanda


September

101803-52
Tja ba. Mina byxor tar 5 minuter att ta på sig, typ. Många som glor konstigt också, men dom har väl inget bättre för sig. Jag struntar nog allt i om man får ridbyxlår eller päronrumpa. Jag kände mig ungefär som Napoleon Dynamite föresten, och det är inte helt fel det ska jag säga.

Pözz



Fredag

101803-51
Japp!
Olivia uppdaterar nog med en liten outfit senare också! (Och den där bilden, Olivia?)
Nu ska jag till Kungsbacka och leta jacka!
/Amanda