Igår och idag


Klänning från mormor
Stövlar, secondhand
Steso Songs-pins



Klänning och stövlar, secondhand
Knästrumpor, Lindex
T-shirt, Acne

Det gick bra igår på jobbet förresten, fick göra massa massa massa söta rosa marsipangrisar. Eller, sitta vid en maskin och kontrollera och så medan den gjorde grisarna/kultingarna/suggorna/svinen. Blev inte så uttråkad, men det kommer väl när man har varit är några gånger... Fick med mig lite missbildad marsipan hem också (bitarna var för stora för lådorna, så jag offrade mig och tog dem), och så råkade väl några små chokladpraliner slinka ner då och då också... Lyxigt!!

♥ Amanda


Helsinki

 
Sjukt söta brudar från HEL LOOKS.

Marsipan



Dagens kläder är väldigt mysiga och sköööna. Klänningen är från Rabalder, Koftan är Olivias från Mango, stövlarna har vi fått från mormor och halsbandet är från Pärlshopen. För er som undrar...

Jag har just fått jobb på Marsipanfabriken!! Ska dit imorgon och jobba några timmar på eftermiddagen/kvällen. Wiiie! Ska förhoppningsvis jobba i helgen också... Mmmm, pengar pengar pengar! Tjänar ganska bra faktiskt. Iallfall för en fattig bondjänta som jag, 55 kronor i timmen tror jag att det var. And we are living in a material world...


Helgen

Så var det dags för en liten sammanfattning av helgen vecka 47. (Ja, ni som gillar bob hund vet vad det är för helg nästa vecka...) Känner mig lite småkrasslig och nu tror jag det är påväg att bryta ut, kommer säkert vara sjuk lagom tills på tisdag då jag har inså-redovisning för klassen. Jag går estet/musik, inså står för instrument/sång (har jag efter en del klurande lyckats lista ut), och varje termin spelar eller sjunger man en låt för klassen för att visa upp lite vad man lärt sig. Jag ska sjunga Mr King utav Nerina Pallot, och min hals är inte vad den borde vara. Men vad annat kan man göra än att hoppas på det bästa och dricka en massa te. Kanske skulle tvinga Amanda att göra chai-te åt mig, hon är bra på det.

I fredags var vi hos stylish mormor och morfar i Halmstad, åt god mat och god efterrätt och tittade på IDOL. Tråkigt att Johan åkte ut, han var snyggast. Men det blir säkert en hårresande final ändå, inte lika säkert om jag tycker det är värt att se den nu när inte han är med, ha ha.
Igår hanns det med en del shopping som ni kan se nedan. Köpte ett par julklappar också. Det känns bra att ha kommit igång med det där, så man inte råkar bli sådär julstressad. Jag älskar julen, jag älskar att köpa presenter och att slå in dem är ännu bättre.

101803-421
Underbara vantar för 15 pix.

  
Skinnkängor från Emmaus, väska från Byring&Bråte, smycken från mormor.

 
Lördagens klädsel: basker och skor, second hand, kjolen är mammas gamla, halsband och t-shirt från H&M. Glömde visst att ta av mig solglasögonen på första bilden.

Till aftonen bjöd Lars Demian med gäst på en fin föreställning på Pusterviksteatern. Min gode vän Alex gav mig en biljett i födelsedagspresent, det tackar vi för. Det var både sång och dans och gästen som var komiker imiterade den ena efter den andra, och Demian själv imiterade Robert Wells.

101803-426
Foto: Lasse Stener

Denna sköna söndag har jag ägnat åt att läsa, städa mitt stackars rum som egentligen skulle behöva en rejäl omgång efter förra helgens partaj, se den underbara filmen Tillsammans och drömma lite om sommaren.

Helgens låtar:
Lovetrap - Nicola Sarcevic
Be Good - Jens Lekman
What Can I Do? - Anthony and the Johnsons & Rufus Wainwright

Under veckan som kommer så är det ganska mycket på tapeten för min del, ett fruktat matteprov bland annat, så det kommer kanske bli lite si sådär med bloggandet, men jag lovar er åtminstone två inlägg, ett med lite julklappstips och en Göteborgsguide.
Glöm för all del inte att titta på Mäklarna på SVT ikväll, för Kjell Bergqvist, det är grejer det. Puss /Olivia

Glitter och glamour

 
Åh, sånt här tyg, vilka minnen man har till det!! Ceriserosa, tunt polyestertyg med paljetter på. Tänker först och främst på lågstadiediscon... Denna förskräckliga kjol från typ Kappahl's barnavdelning förvandlades till en ganska så fräck tubtopp. Funderar på om man kan klä ner den med jeans och kofta och ha till vardags?

En söt liten börs fick också följa med hem!


♥ Amanda


How to walk in high heels?


Fredagskvällen spenderades hemma hos mormor och morfar. Idag har vi vandrat runt i några av Halmstads secondhandbutiker, några fynd gjordes allt. Och så har jag varit i simhallen, och åkt massa rutschkana, hihi.


Dessa kort tog jag imorse (självutlösaren) i mormor och morfars vardagsrum! Jag älskar deras hus, massa fina 50-60-70-tals möbler... De syns ju tyvärr inte på bilden, men lite annat fint syns ju iallafall, de fina röda pumpsen t.ex. Mormors! Lånade dom dock bara inför fotograferingen, kan inte gå i dom....

Jag har varit barnvakt ikväll. Har suttit på golvet och pusslat i timmar. De små barnen plockade fram ett pussel, och det slutade med att jag satt där själv störst av tiden och kände att jag var tvungen att pussla klart det, när jag väl hade börjat, höh.

Amanda


Skolfoto

Åhå, idag kom skolfotot! Jag älskar det!
Och jag och Anna är ju klart snyggast alltså...
101803-416
Jag (tant) och Anna (gubbe) som pensionärer! Outfiten jag bär består av följande:
Kjol, någon gammal.
Väska, pumps, blus och glasögon, secondhand
Basker, H&M
+ ett tomteskägg (som hår!)


Fredag

101803-412
Kofta och linne, H&M
Jeans, lillasysters Cheap Monday
Stövlar, secondhand.

Blomman/växten mår inte bra.

Amanda

Mycket viktigt

Nu har även jag blivit medlem på Outfits.se! Heter Adnama där. Rösta på mig, höhööhöhöh.


Godnatt

Hoho vad jag ska gå och lägga mig nu, skulle bara säga att den här var fin som fan och rösta fem på mig på Outfits.se annars får ni spö!!! (Jag har lagt upp en massa gamla bilder om någon är intresserad.)
Sov gott mina vänner, puss från Olle

Onsdagens

 
Klänning, second hand
Kofta, mammas från H&M
Halsduk och jacka, H&M
Skor, gamla som gatan



Klänning, second hand
Skor, Din Sko

Det är hemskt svårt att fota när det blåser som ni ser. Men vädret kan vi inte rå över, dessvärre. Ha en trevlig afton! Ajökens

Daisy

101803-408
T-shirt, secondhand

Idag hade jag på mig den här t-shirten. Kajsa Anka är söt och klär sig piffigt - en riktig stilikon alltså! Kolla bara den rosa rosetten och de gröna pärlorna, fantastiskt snyggt.

Amanda

Rutig

Det blev inte mycket till shopping denna helgen, kanske för att jag bara hade trettio kronor i plånboken, och det var vad denna klänningen kostade på Myrorna (barnavdelningen, som vanligt... men de har ju så söta saker!!) vid Järntorget. Sen var pengarna sluuut!


♥ Amanda


Borat

Var på bio med lilla familjen, på nyöppnade Bergakungen i Göteborg! Vi såg Borat på Sveriges största filmduk, 18x8 meter och 400 platser! Mycket roligare än små biosalonger med typ 100 platser. Så ska ni gå på bio i Göteborg, gå dit! Det ligger inte alls särskillt avsides som många kanske fått för sig, det tar typ fem minuter med spårvagnen från Brunnsparken.
 101803-406
Vip-stället och salongen vi satt i

Filmen då? Jaa... Öh... Efter lovord från många att den skulle vara så hiiiimla bra och sjukt roligt så blev jag faktiskt riktigt besviken! Okej, den var rolig men de flesta skämten tycker jag att det var väldigt låg nivå på... Men vad man tycker beror nog väldigt på vad man har för slags humor, jag vill påpeka att många i publiken skrattade oavbrutet!

Amanda

Blue skirt

101803-404
Kjol idag igen. Den här har jag sytt själv faktiskt! Ni kanske får se lite närmare på den någon annan dag. Nu ska jag iväg till Göteborg, ska shoppelishoppa lite och ikväll ska vi gå på bio, för här hemma får man ju inte vara, Olivia ska ju ha paaaarty!

Svart t-shirt, mormors
Blå kjol, sytt själv
Knästrumpor, H&M
Skärp, secondhand

Hare bra!! /Amanda

Högmidjade shorts

H&Ms vårkollektion innehåller shorts med hög midja, något jag letat efter alldeles för länge... Vet att det har funnits i butik i höst men har inte fått tag på några. Men nu hoppas jag kunna lägga vantarna på ett par. 

 
Bilder lånade utav Ytligheter.

Åttiotalsferre

Imorgon är det 80-talsfest och jag har laddat upp med bilder, musik och inspiration under veckan. Lyssnar på låtar som Come on Eileen och Love Will Tear Us Apart, samt en herrans massa schlager. (Det är nog bra att vidga sina vyer lite även om Kikki Danielsson nog aldrig kommer bli min favorit.) Jag hann ju aldrig uppleva så mycket under 80-talet, fick vara med drygt två månader innan det var slut, men man känner ju ändå att man har det i sig liksom...

101803-401

  
Se på den underbara rosa godisen på sista bilden, en balklänning där man inte sparat på krutet. Så skulle jag vilja se ut imorgon men jag har inte hittat någon klänning i rätt storlek. Därför kör jag på en annan stil. Bilder kommer! Ha nu en nöjsam afton allesamman och ta hand om varandra! Kram! /Olle

Ridstövlar?


De här fina svarta stövlarna köpte jag på Röda Korset för 50 kronor i onsdags! De har en fin liten detalj som ni ser, två små hästhuvuden. När jag först såg det antog jag att det var ett par ridstövlar men det har jag nu fått intygat av en hästvän att det inte är. Jag gillar dom, hade på mig dom idag som ni kan se i förra inlägget. Köpte en annan sak också, som ni kanske får se om ett tag, vet inte riktigt.

Amanda

Fredag

101803-397
Kjol och svarta stövlar (NYA!!), secondhand
Kofta och knästrumpor, H&M
Svart tröja, fått från mormor

Så var det helg igen, härligt härligt. Ikväll skulle vi  egentligen gå på disco men vi ändrade oss i sista sekund. Lite synd faktiskt, det var rätt längesen jag var på disco kan man säga, hihi... Det blir Idol-tittande och chokladfondue istället, not bad det heller jöö!

Se den slokande växten till höger på bilden... den mår inte så bra längre.
Nu ska jag göra plättar! Och den här gången ska dom bli gooooda, inte några gummiplättar som förra gången alltså! PUSS

Amanda



Dagens klädsel

101803-394 
Klänning, second hand (Amandas )
Leggings, Indiska
Väska, second hand
Mormors gamla medaljong

Klänningar på H&M

Skyndade in på H&M igår för att prova lite tjusiga klänningar!
101803-393 101803-396
101803-403 101803-402

Bild 1: Rosa, stor, mysig klänning! ÅÅh, tror många tycker den här är opraktisk och knasig, men jag gillar den jättemycket! Mest för att den är så himla rosa tror jag.
Bild 2: Fin fin fin senapsgul enkel klänning.
Bild 3: Den rosa klänningen igen + Annas försök att få på sig en tjusi långklänning, ahah.
Bild 4: Fin, men för orange klänning. Jätterosa går bra, men jätteorange är jag lite tveksam till! Fast fin ändå. Observera att Annas klädval är mindre seriösa...

Jag är hungrig och har ont i huvudet... Så varför sitter jag här?
Amanda


Utanför SKF igår


Studiebesök

101803-392Goddagens. Igår var vi i Göteborg med klassen, på studiebesök. Först gick vi till Göteborgsposten, det var jättekul faktiskt. Där fick man göra lite saker själv istället för som på SKF, som vi gick till senare, där vi bara fick gå efter en gubbe runt i fabriken och lyssna på när han berättade om hur man tillverkar kullager. Så det var mindre kul alltså... Jag som alltid varit så faschinerad av kullager blev lite besviken faktiskt! (HIHI)


Vi hann ta en sväng på stan, på bilden ser ni mig posera i något litet utrymme i Arkaden på väg till Topshop. Det är förresten synd att utbudet på Topshop är så dåligt här i Sverige. Hittar aldrig de fina grejerna man sett på hemsidan.

Ballongkjol som klänning, VILA
Kappa, secondhand
Vita tygskor, Din Sko
Väska, Mulberry

Amanda

T-shirts på posten

Elle-prenumeration i all ära, decembernumret var underbart. Men T-post erbjuder dig att prenumerera på t-shirtar! Hur coolt och bra som helst. Har spanat på denna fina tjänst länge och jag skulle beställa direkt om det inte vore för att jag är en fattig student. Men jag och Amanda kanske har fått jobb på en marsipanfabrik, så snart har vi förhoppningsvis lite extra cash. Och lite extra marsipan för den delen.

  
Här är mina favoriter. T-shirtarna skickas till din brevlåda var sjätte vecka och kostar 200 pix, ingen större summa alltså. Väldigt smart, nackdelen är väl att man kanske inte alltid gillar det man får.
Men SHIT HAPPENS liksom. /Olivia

Novembermusik

Save this town - Blue Foundation
New love - Two Hours Traffic
The rest will follow - ...and you will know us by the trail of death
That's because you drive me - Acid House Kings
Otherside of the world - KT Tunstall
The drinks we drank last night - Azure Ray
Shitty weekend - Suburban Kids with Biblical Names
Two sitting ducks - Danielson
The Infanta - The Decemberists
Falling from grace - The Gentle Waves
Made up love song #43 - Guillemots
Helgamarktz - Gösta Berlings Saga
Love is trouble - Nicola Sarcevic
Amsterdam - Peter Bjorn and John
Don't you know - The Sleepy Jackson
Idoit - Alf
New Start - Isolation Years
Please Please Please - Shout Out Louds
Suddenly I see - KT Tunstall

101803-386
KT Tunstall

Jag är inne i en period när jag lyssnar mest på ganska så lugn och sansad musik. Borde egentligen göra tvärtom för att trotsa vintern. Men vad lyssnar ni på i kylan? Puss från Olle

Utmaning Favoritbloggar

Style By Hilde 
- För att hon är cool.
Underbaraclara
- Den här tjejen har väldigt gullig/cool/söt stil tycker jag.
Klubbland
- För att hon också är cool.
Sot
- För att de är mina kompisar, höhö! Och för att de är så söta och bra!
Krimskrams
- Hon älskar att fynda secondhand, precis som vi. Alltid spännande att se hennes nya inköp!
Niotillfem
- När man kollar in den här bloggen blir man avundsjuuuk... Marc Jacobs och New York-resor, och massa fina bilder.
Sorbonne
- Fin, enkel stil, och så har hon väskan jag vill ha.

/Amanda

Inspiration

101803-384

   

101803-381

Gold Lion - Yeah Yeah Yeahs


Gucci dååå

101803-378
Köpte den här kuvertväskan i en secondhandaffär för tjugo kronor. Ett tillskott till "märkesväskefamiljen" alltså, haha. Eller jag tror inte att den är äkta iallafall, nåt proffs här som kan intyga? Funderar på att sälja den på Tradera och lura någon fjortis att den är äkra, hihi. Nä okej. Den kanske kan vara kul att  ha nån gång?

/Amanda

Nytt i Adnama-familjen

 
I helgen sydde jag en liten klänning! Tyget köpte jag för en tia på Röda Korset, visst är det gulligt? I'm looooving it. Nu när det är kallt ute blir det perfekt med en svart polo under. Förresten vill jag bara påpeka att det ska stå ADNAMA, det är meningen, inte jag som tänkt lite knasigt alltså! ^^

101803-375

Imorse så tänkte jag att jag skulle använda öppna skor för typ sista gången nu innan det blir minusgrader och tåg på mig ett par fina pumps. Självklart börjar det sedan ösregna och så har det hållt på fram till nu. Det är så typiskt mig!! Ååh, det är så mörkt ute, redan. Är glad för att jag inte ska iväg nånstanns, och dessutom har jag inga läxor att göra, så ikväll ska jag bara mysa och läsa nya ELLE som kom idag (jag var tvungen att kliva i en jäääättedjup vattenpöl för att nå fram till brevlådan, suck), och så ska jag nog baka nåt fett och gott att vräka i mig! På tal om fett och sånt så gjorde jag plättar igår, men dom blev jätteäckliga, typ gummiaktiga?? Uuusch, men jag brukar faktiskt göra goda plättar.

♥ Amanda

w000t

Vet att det är många som inte har mycket till övers för extremt högmidjade byxor, själv tycker jag det är grymt snyggt på rätt person. Här ser vi motsatsen och det var inte alls bra. Cheap Mondays Eiffeltower som baggy? Caliroots gör ju som dom vill men jag skulle då inte bära dem såhär.

101803-371

Veckans shopping

101803-368
Kakadua, second hand
Halsband, H&M

 
Sandaler från Röda Korset, jag kunde inte låta bli dem även om det är lite fel säsong för dem nu. Men jag brukar byta skor i skolan för det mesta så jag kan nog få användning av dem.
Och en underbar kjol i svart brokad, massor av vidd och hög midja, för 10 pix! Ni får en helbild först när jag har sytt om den lite.

Tror inte jag har visat upp en enda outfit den här veckan, men jag har haft noll inspiration och alldeles för bråttom på mornarna så jag har bara fått slänga på mig något varje dag. Och när man kommer hem är det ändå för mörkt för att ta kort... Men jag ska försöka skärpa mig veckan som kommer. Blir ett inspirationsinlägg lite senare också.
Pöz /Olle


Amanda wear secondhandkappa + några saker till

 
Jeans, JC
Body och basker, H&M
Kofta, Mango
Skor, Din Sko
Kappa, secondhand


Ikväll har jag varit på bio, Djävulen bär Prada var det som sågs. Hade inga direkta förväntningar på den, men den var ganska rolig ändå, nåt var det som gjorde den bra. Förmodligen Meryl Streep, hon är super... och Anne Hathaway var inte alls lika hemsk som i En prinsessas dagbok, där jag inte står ut med henne!
Sen vill jag tacka min vänninna Anna som bjöd mig på bion i för tidig födelsedagspresent! TACK Anna!!

Amanda ♥

Face Hunter i Sverige

  
Face Hunter har fotat i Stockholm och här är mina favoriter. Gillar ettans örhänge särskilt.

Vill dessutom tipsa om streetstyle från Göteborg: pose and click. Där kan man känna igen en och annan.
Olivia


Torsdag

Såhär såg jag ut igår
101803-358
Kappa och rutig blus, secondhand
Jeans, JC
Stövlar, Mormors gamla

Efter skolan så åkte jag in en snabbis till Göteborg för att träffa en kompis, fikade lite, sedan gick hennes tåg hem till Skåne. Innan jag skulle ta pendeln hem hann jag in på H&M. Hann tyvärr inte spana in Viktor & Rolf-kollektionen, men eftersom det var på kvällen så antar jag att det var rätt utplockat iallafall.

 
Se på min vackra matchning av väska och stövlar... Nämen jag tycker inte sånt är så viktigt! Vad tycker ni?
Tjingeling!

Fredflare

Typ nästa månad ska vi förhoppningsvis beställa lite fina saker från Fredflare. Eftersom frakten är ganska hög, tror det var runt 200 kronor, så ska vi beställa tillsammans med en kompis, man är väl ekonomisk.
Här är de sakerna jag funderar på:




Vad tycker ni?
Jag gillar särskillt Woodland sweater (första bilden) den ser så mysig och lite pyjamasaktig ut, och Mini birthday cake ring. Och Cupcake necklace, fast jag vill ha allt! Men jag blir väl tvungen att begränsa mig en del. Fredflare har ju en del coola t-shirts fast jag är inte riktigt en "t-shirt tjej", men det är ju ett hett tips till er andra, höhö.

GUD VAD SKÖNT MED HELG!!

Amanda

Viktor & Rolf hjärta H&M

Godafton gott folk!
När jag anlände till skolan idag fick jag ett trevligt besked om att våran svenskalektion var inställd. Ni förstår väl vad det innebar? Flera timmar till övers eftersom vi då inte hade några lektioner innan lunch! Jag hade inga planer på att besöka H&M denna dag men det blev ändrade planer helt enkelt. Jag och Em tog pendeln till stan och gick till H&M i Kompassen. Det var ganska lång kö men inte alls som jag väntat mig.  Dock blev alla som snällt stått och väntat som galna när dörrarna öppnades, kön upplöstes och väl nere för rulltrappan var det kaos. Jag och Em fattade varandras händer och tänkte lite högt, "är det bara vi här som tar det hela med viss ro?". Det var verkligen som om folk bara tyckte åt sig vad de kunde få tag på. Ännu roligare var att en tjej som gått på våran skola var där och hon var kanske den mest hysteriska av alla. Dessutom har hon uttalat sig högt på bussen om att "jag har minsann läst ELLE sen jag var fyra! Och min mamma är värsta modeoraklet!". Jag studerade henne intresserat när hon for runt bland kappor och klänningar och svor över att hennes storlek var slut.

Jag stod och höll i den svarta blusen med hjärtan en stund, men jag gillade inte materialet och inte heller priset. Sen provade jag ett killinne med en tryckt rosett på bröstet, men det var inte heller något vidare. Lite besviken är jag att jag inte fick se den där fina kjolen i verkligheten, de hade inte fått in den i Kompassen. Em min vän köpte den gråa tröjan med ett hjärta på. Själv slog jag till på ett par trosor som var mer i min prisklass, de var ju inte från V&R, men lika fina för det.

Sen skulle jag köpa hörlurar. Men dom jag ville ha var slut, en förfärlig besvikelse som ni nog förstår, men jag var på Röda Korset och tröstshoppade efter skolan så det är väl okej, antar jag. Fann sedan ett alternativ till hörlurarna (i form av klistermärken som jag skall klista på mina gamla), som ni kanske får se någon dag.
Nu ser jag fram emot att läsa allas bloggares H&M-berättelser. Vad tyckte ni föresten? Puss /Olivia


New Start

101803-346
En liten bild på mitt nysydda iPod-fodral. Jag är ingen hejare på att sy vilket kanske syns men det var ganska kul så jag lär göra ett par till. Så man kan matcha kläderna och så liksom... Måste bara hitta lite roliga tyger först.
Dagens låtar är för övrigt Amsterdam - Peter Bjorn and John och New Start - Isolation Years.
/Olé

Läsande och resande hör ihop

I dagarna fick jag och alla andra elever på min skola en pocketbok som heter Färdlektyr. Det är en samling noveller och dikter av både kända och okända författare. Bland annat Inger Alfvén och Anders Wendin, även känd som Moneybrother har bidragit till årets utgåva. Bakom projektet står läns- och lokaltrafiken i Sverige. Tanken är att unga människor ska bli inspirerade till att läsa och skriva mer, och vad passar bättre än att läsa när man är på resande fot? Själv åker jag buss i minst en timma varje dag, och nu har jag visserligen min nya älskling men jag tycker det är trevligt med en god bok ibland. 

Färdlektyr delas ut gratis till Sveriges alla gymnasieelever men du kan lägga vantarna på den även om du inte går på gymnasiet. Gå in på www.fardlektyr.nu och läs mer, där kan du även beställa boken och ladda ner novellerna i mp3-format.


Topshop

Jag älskar Topshops nya hemsida! Den är inte lika seg som den gamla, man kan länka och spara ner bilder, det är lättare att hitta och så vidare. Jag älskar deras kläder likaså... Hittade inte så mycket på sidan nu men väl i butiken brukar det inte finnas någon hejd på förträffliga plagg. För att inte tala om skorna, åh... Den som ändå hade råd att köpa ett par kassar dojor därifrån.
Topshop i Göteborg är väl lite si sådär i och för sig, minns ett Topshop jag var på i London för ett antal år sen, helt kolossalt.

  
Jag är lite inne på paljetter just nu. Klänningen i mitten skulle vara perfekt att parta i såhär i den dystra vintertiden. Men jag fann ett paljettskärp idag... kanske skulle nöja mig med det så länge, det kan ju faktiskt bli för mycket av det goda också.

 
Smock Dress by Boutique och Unique Tab Swing Coat.
Lite vintrigare och tråkigare men ack så söta båda två. Särskilt klänningen väcker shoppingmonstret inom mig.

Och så säger vi godnatt med ett par schyssta boots. Jag har provat dem ett par gånger men varje gång har de varit för dyra, mycket synd. /Olle



101803-344
Alla bilder från topshop.com, tro't eller ej.

Hurra Hurra Hurra

I helgen har vi firat! Inte halloween men vår blogg, i veckan hade vi över 10000 unika besökare! Det känns väldigt kul och lite overkligt. Och idag fyller pappa Moderniteter år. Grattis far!
Passar här också på att introducera vår nya kategori, Recept. Hoppas den ska falla er i smaken, ha ha. Vi gillar båda att baka och självklart äta. Igår gjorde jag, Olivia, ett par rätt fina muffins. Varsegoda och ta för er allesamman.

101803-337

PHILADELPHIAOSTFYLLDA HALLONMUFFINS


150 g smör/margarin
2 dl socker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1/2 pkt Philadelphiaost
2 dl färska eller frysta hallon
1/2 dl vaniljsocker

1. Vispa smält smör och socker med elvisp.
2. Vispa i äggen.
3. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Rör ner med slev.
4. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten med slev.
5. Blanda Philadelphiaosten och vaniljsockret i en skål.
6. Häll ca 1 cm smet i botten av formarna.
7. Lägg i ca fyra hallon och en klick Philadelphiaost.
8. Häll ned smet i formarna så att nästan hela formen är full.
9. Toppa med några hallon.
10. Grädda i ugnen i ca 15 min i 200°C.

Källa:
dagensmuffin.se


Join Red

Som jag tidigare skrivit så fick jag i veckan en lite försenad födelsedagspresent, en röd iPod nano. Det är en special edition från Apple som ingår i en global fond för AIDS-bekämpning i Afrika. Även andra märken som Motorola och Converse har gjort speciella produkter där en del av intäkterna går till denna fond. Läs mer på JOINRED.com.

Nu har jag en liten fråga till er. Någon som vet vart man kan få tag på tjusiga iPodfodral? Man fick nämligen inget med så det är lite brådis, vill ju skydda min nya älskling från repor och andra hemskheter.
101803-336
Bild: apple

Buy bought bought



Jag har handlat lite saker på senaste tiden, här är en del av det!
* Rutig blus, secondhand
* Stuprörsjeans med hög midja, JC (hade tänkt Cheap Monday men dom här satt mycket bättre)
* Stickad kofta, secondhand
* Body, H&M (på rea!! så fint att ha till jeans. Under jeansen alltså, inte över som min lillasyster trodde)
* Bruna vinterstövlar, secondhand (inte de elegantaste kanske... men dom är sköna och varma)
* Rosa basker, Prickig Katt (tror tyvärr att jag ska lämna tillbaka den)

+ en svart polo från H&M och så har även jag fyndat en kuvertväska från "Dior" för tio kronor, fast den är svart och större och plattare en Olles...  fast den ska jag nog slänga eftersom den är rostig! Kunde inte tanten som ägde den tagit hand om den lite bättre? Nåja nåja

Och så har jag även skaffat mig en ny frisyr!! Så nu har jag nästan hellugg... fräsigt.


Ikväll... skräckfilm! hihi... om jag orkar hålla mig vaken? Eller, om jag vågar titta? Jag är ganska lättskrämd.

♥ Amanda

Tisdag, onsdag, torsdag

God middag, Olivia här. Tänkte att det var dags att redogöra för de senaste dagarna. Jag har aktiverat mig som fasen nu under lovet och helt enkelt glömt av att blogga. Men här kommer ett inlägg som heter duga.

I tisdags var ju jag och sörran och fotade på min skola. Kul att ni gillade bilderna!
Vi kombinerade detta med lite shopping på vårat favoritställe Röda Korset. Jag inhandlade en kjol och två väskor, varav en väldigt äkta Diorväska för 10 riksdaler.

101803-326

I onsdags kom äntligen min älskling. Som jag väntat. Nu måste jag bara införskaffa mig ett par hörlurar, de som följde med iPoden är inte mycket att hurra för och de stora på bilden vill man inte alltid gå omkring med. Men jag har hittat ett par. Sjukt coola. Mer säger jag inte.

101803-322



Onsdagens klädsel bestod utav H&M-jacka, stor halsduk, även den från H&M, tights från Gina Tricot, skor från Din Sko och basker från Lindex. Jag var i gamla goda Götet och åt lunch med en väninna, och sedan agerade jag shoppingassistent åt Alex, som tillslut inhandlade ett par jeans, en halsduk och ett par vantar.
Denna dag köpte jag lite smågrejer som vantar och tishan nedan. Hängslen är schysst men jag trivs inte i det, därför tyckte jag denna t-shirt med tryck var ett fint substitut.

 

Och igår var det torsdag och Johnossi på Trägår'n. Förband var Love Kills - Daniel Gilbert och Oskar Wallblom från Håkan Hellströms band samt Jonas Kernell från Her Majesty. Två guror och en synt. Tyckte att början var lite seg men sen kom de igång och spelade ett par rätt bra låtar.
Nästa förband var fucking Kristian Anttila, som lirade alldeles för länge. Säkert uppemot en timma. Detta innebar att vi inte hann se hela Johnossi, såvida vi inte ville sova på gatan. Men vi kom med sista tåget hem, det var väl för väl. Och vi fick höra fenomenala låtar som Man Must Dance, Press Hold och Execution Song.

 

Foto

I tisdags åkte vi till Olivias skola för en liten fotosession... Här är resultatet!


101803-313
Kjol, här som klänning, skärp och skor, secondhand. T-shirt, Mango. Tights, Gina Tricot.


 
101803-319

101803-320 101803-322 
Klänning, skärp och väska, secondhand. Skor, fått från mormor.



101803-319 101803-317
Allt secondhand.

101803-322101803-323

101803-325

101803-315
Klänning, gåva från Marit Bergman. Kofta, H&M. Skor, mormors gamla. Paraply, leksaksaffär. Skärp och väska, secondhand.