Blue monday

101803-1401

Dagens låt: Everything Allright - My Darling You

Nu är man hemma igen och jobbar och står i. Allt är precis som vanligt med andra ord. Nåväl, Emmaboda var i alla fall underbart och jag lägger upp ett par bilder ikväll.
Olivia

Rasslebyggd here we come

101803-1393
Paraply, secondhand

Okej, såhär hoppas jag inte att jag och mina medmänniskor kommer behöva gå klädda de närmaste dagarna. Må vädergudarna vara med oss! Vi ses om ett tag...
/A

Allting nu

image1371
Bild:
Andrea Crews

Godafton!
Imorgon bär det av till Emmaboda och jag sitter här som bäst och bränner skivor till bandaren som vi köpte innan Siesta, som överlevt både en stöld och ett bad i leran på Arvika. Den har nio liv, det har min väninna Emma konstaterat. Men låt oss för all del hoppas att hon inte spiller vin på den igen...

Här om dagen storhandlade jag och tyvärr har jag inte hunnit fota något men det kommer, det kommer. Nästa vecka dock. Med mig hem i påsen fick jag i alla fall bland annat ett par underbara svarta byxor med hög midja.

Nu ska jag gå och packa tror jag minsann, börjar bli hög tid för det. Ajökens
Olivia

And you would only hold me

101803-1395
Halsband, Gina Tricot (!!!)
T-shirt, H&M

En bra låt: Call An Ambulance - Albert Hammond Jr
/A

Söndag

101803-1396

Dagens låt: Dansbanan - Detektivbyrån

Vita tygskor

101803-1394
101803-1393101803-1392
Ibland kan man gå långt för att få det man vill ha. Igår till exempel, så gick jag långt för att få tag på vita tygskor. Men det är ju verkligen den ultimata skon, så det var det värt... Håller på att bygga upp ett litet lager här hemma. Nu har jag sju par, alla i väldigt varierande skick!

Dagens låt: New City Love - Jonas Game
Amanda

Fredag

101803-1387

Med en vecka kvar till Emmaboda får dagens låt allt bli A dreamy day of day dreaming of you av Of Montreal.
Nu ska jag strax traska till jobbet. Åh, vad jag längtar efter ett jobb där man får klä sig hur man vill. Jag är så obeskrivligt trött på rutiga skjortor och förstora byxor med för många fickor.
O

I wouldn't know what to do

101803-1385

Dagens låt: Lack of love will tear us apart utav Honeydrips.

HEY DÄR!

101803-1388
101803-1389
101803-1391

Såhär kan det se ut i Borås, om man har tur eller otur.

Kvällens utstyrsel

101803-1384
Linne, H&M
Kjolen är Amandas
Smycken, Barcelona och second hand

Det är en underbar känsla att sätta på sig kjol när man gått runt i arbetskläder hela dagen. Nu tar jag bussen bort härifrån och sen får vi se vart det bär av. Ha en fin kväll.
Olivia

Onsdag

101803-1383

Efter en lång dag på jobbet sitter jag här och jämrar mig över mina värkande fötter och mina trötta ögon, men jag lyssnar åtminstone på uppiggande musik i form utav TTAs Miami. Får väl bli dagens låt det.
Puss

it was just the smell after the rain

101803-1382

Hej på er. Idag var shoppinglyckan framme igen, jag köpte så mycket som:

- en fm-sändare till iPoden,
- en mascara
- och två par strumpbyxor.

Tråkigaste shoppingen på länge. Jag är i och för sig mycket, mycket nöjd med det förstnämnda köpet. De andra kan diskuteras, de är liksom nödvändiga och därför tråkiga... Strumpbyxor går det åt minst ett par i veckan (ja, trots att det är sommar) och mascara är ju smink och smink är ju bara dyrt och trist...
Imorgon ska jag jobba och så även en vecka framåt, sen far jag till Emmaboda. Kanske kommer ni inte höra så mycket av mig, kanske kommer ni det. Vi får se vad som hinns med.

Dagens låt: New Direction - David & the Citizens

Puss /Olivia

Don't hesitate

101803-1382

Dagens låt: By this river - Brian Eno. En fin liten bit min far just spelade för mig.
O

High as a kite

101803-1379
Foto:
Little People

Måste tipsa om den finaste sidan någonsin. Små, små människor på Londons gator. Helt underbart.

Dagens låt: Uniform - The Essex Green

Don't you let me go

101803-1381
Väska, secondhand

Mm, fem kronor kostade den. Kvällens låt: Tonight - Lykke Li

Förtjusande klänningar

101803-1350

 
 
Foto: okänt, Face Hunter

Jag skäms nästan lite när jag lägger upp bilder på kändisar på det här viset. Men jag hittade de här bilderna på någon blogg (som tyvärr inte skrivit med bildkällan, så om någon vet får ni som vanligt gärna skicka en kommentar!) och jag måste säga att den där Mischa är bra ljuvlig. Tjejen på tredje bilden är inte dum hon heller...

Torsdag

101803-1344
Foto:
The Sartorialist

Dagens låt: Blue Monday - Nouvelle Vague

Idag lyssnar jag på den snygga New Order-covern och önskar jag hade möjlighet att höra den live ikväll.


Fools rush in

101803-1377101803-1378101803-1376
Jeansshorts, mammas gamla
Randig t-shirt, H&M
Skor, Skopunkten
Fula glasögon, secondhand
Diorväska, lånad (Helena, du ska få tillbaks den snart)
Armband, secondhand/Bulldog by Amanda/Prickig Katt/H&M

Plus en fet kasse från secondhandrean... Fetfet. I brist på annat får ni hela tre bilder. Nu kanske man borde ta och tänka på refrängen, jag är trött. Godnatt!
Amanda

Be our guest

101803-1375
Klänning, H&M
Skor, Skopunkten
Väska, secondhand

Käck tjej, käcka kläder!

Sound is the word

101803-1372
101803-1374
Hårspänne och t-shirt, H&M.

På senaste tiden har jag mest latat mig, umgåtts och jobbat, det är härligt! Hoppas ni mår bra.
Amanda

Dagens

101803-1370 

Idag kom min fina t-shirt! Den får följa med till IKEA. Skorna är från Din Sko, smyckena second hand och jag har faktiskt inte glömt byxorna, minikjolen från H&M syns bara inte...
Olivia

10/7

101803-1372

Denna dag ägnar jag mig åt att sola i
min fina bikini och göra skivfodral lika fina som det på bilden. Lite senare ska jag bege mig mot IKEA, förhoppningsvis blir det några galginköp.

Problem i garderoben

101803-1362

Såhär såg mitt rum och min klädstång ut en gång i tiden.
Nu har jag en fråga till er mina vänner. Vart köper man billiga och bra galgar? Jag lider nämligen av brist på något att hänga mina kläder på. Just nu är mitt rum ett enda stort kaos och de plagg som inte får plats i garderoben eller på klädstången ligger helt enkelt i en enda stor hög på en stol...

Dagens fynd

101803-1365

Idag svängde jag in på Åhlens för jag kände att det var dags att piffa till sig med ett nytt nagellack. Det blev dagens dyraste köp, 25 spänn fick jag punga ut för detta Barbierosa lack.

 
Randig klänning som med hjälp av min kära mor håller på att förvandlas till ett linne och eventuellt en kjol.


En blågrön och en gräddvit kjol för en femma styck.

Måndagsrea

101803-1360

Dagens låt: Aussie Girl - Laakso

Idag har jag vart på second hand-rea, sjukt billigt. Blev dock inte så mycket fyndande då det var ganska utplockat, men två kjolar och en klänning jag ska klippa lite i fick jag i alla fall med mig hem.
O

Sitting pretty

101803-1360
Foto:
Hedi Slimane

Dagens låt: New Love - Two Hours Traffic

Dagens låt

101803-1358
Bild: Italienska Vogue

Dagens låt: Come on Eileen - Dexy's Midnight Runners

Idag har man väl inget annat väl än att dra på sig regnkläderna om man ska våga sig utanför dörren. Vad är det frågan om egentligen, hur mycket regn ska falla innan vi får sommaren tillbaka?

Torsdag

Idag har vart en härlig dag fylld av god mat och dryck. Solen tittade till och med fram en liten stund och lyste över Göteborg...
Var inne på
Tjallamallas hemsida och kollade lite. Det borde jag inte ha gjort. Köpstoppet är ju här för att stanna.

   
Halsband med galje från Emelica Lidman.
Fina svanbroschen är från Mori.
Ring med blomma, Sägen.
Sandaler från Emy Toffeln.


What's the color of love

101803-1332
Bild:
Permanent Vacation

Idag beställde jag en förfärligt dyr t-shirt, och som jag alltid har sagt: hoppet är människans bästa vän. Förhoppningarna om att min nästa lön kommer rädda mig från den fattiga sits detta inköp kommer försätta mig i är starka. Och ibland får man faktiskt kosta på sig. Men nu får det nog vara slut på handlandet för ett tag! Nu ska jag bara unna mig god mat och tågbiljetter till Småland.
Olivia

Young folks

image1359
Tar en paus från bloggen ett tag nu... Secondhandrundorna? Musiken? Vad hände med det, L?
/A

Gårdagens shoppingskörd

101803-1356 

Klänning från Indiska i finfin modell. Men jag är ändå lite tveksam till den, eftersom den innehåller färgen lila... Det har aldrig varit någon favorit hos mig. Eller, faktum är väl att det har det, haha. Ljuslila var min favoritfärg i 12-årsåldern, det har satt sina spår. Särskilt tanken på ett par trekvartslånga stretchbyxor i denna färg får mig att rysa... Men denna klänning är ju trots allt bara lite mörkt lila, så det ska väl gå. Den är väldigt fin på i alla fall, särskilt kombinerad med koftan här nedan.

101803-1353 

Tröjan från Indiska som man kan ha både bak och fram och tvärtom? Eller något.

101803-1355

Slutligen ett halsband som jag fann för 10 kronor på KappAhl när min vän Linnea behövde köpa ett par torra strumpor. Det här är så nära jag kommer en häst utan att bli allergisk.

/O

Byxlös no more

101803-1349

 
Bilder: Face Hunter, Acne

Jag föredrar ju att klä mig i klänning eller kjol, känner mig sällan bekväm i något annat. Dessutom är det svårt att hitta snygga byxor till mina korta ben. Det värsta jag vet i byxväg är när benen korvar sig, och längden 30 finns aldrig när man behöver den. Men nu börjar jag ändå bli sugen på ett par nya brallor. Det kan ha något med vädret att göra kanske, det tillåter ju inte precis att gå barbent, om man inte vill frysa förstås. Jag är så trött på att köpa nya strumpbyxor hela tiden, och leggings känns lite uttjatat. Jag känner mig tråkig i jeans så alternativet är kanske någonting liknande byxorna på bilderna. Jag gillar verkligen den snortajta modellen.  

Snyggast i byxor är väl dock denna man.

got a sweet, sweet heart for you

Dagens låt: Worry About the Wind - HAL

Läste just i GP den underbart goda nyheten att den store Manu Chao kommer till stan och Way out West. Sen öppnar jag mailet jag fått från dem, och där ser jag att ett av mina absoluta favoritband, Peter Bjorn and John, också ska spela! Sen till den tråkiga nyheten: Mika har ställt in. Han föredrog tydligen Good Morning America framför Göteborg.
Olivia

image1346

Det är knivigt att sätta rubriker ibland.

101803-1344

Åh, en sådan dag! Lite goda vänner, lite shopping, lite fika på favoritcaféet och ändå har jag jätteont i fötterna. Dagen började med en liten promenad i ösregnet till ÖB och Willys där det köptes bland annat nudlar i stora lass till kommande festivalvistelser. Sen blev det riktig shopping i form av ett halsband, en kofta på rea och en klänning. Jag kände länge på en underbar svart blus med broderier inne på Topshop, men avstod. Någon måtta får det vara!! På H&M hade de förresten fått in väääldigt mycket fint...
Bilder på inköpen kommer imorgon. Puss

101803-1343

Tisdag

101803-1341
Shopping i Barcelona.

Idag bär det av till stan. Jag har inte varit i Göteborg på evigheter så det ska bli härligt. Det är fint att vara ledig också och slippa kunderna som gnäller på en för att man inte kan veckans alla extrapriser i huvudet. Det är tur att jag har mina kollegor, de är söta trots att de i fikarummet fördömer både leggings och hög midja.
O

Fyndat

101803-1331

   

Second hand-väska med nitar, 10 kronor
Leggings, H&M-rea
Plånbok, H&M-rea
Flätat armband från Indiska
Två kjolar, 10 kronor styck på RK

Häromdagen var jag i fyndartagen. Rea är inte så dumt ändå. Särskilt inte när man funderar på att slå till på en dyr t-shirt.

/O