2006


Amanda: Klänning, sytt själv. Guldtröja, secondhand
Olivia: Kjol och skärp, secondhand. Linne, Indiska

GOTT NYTT ÅR! ♥

Vad som inspirerar mig



Kommer tyvärr inte ihåg precis vart alla bilder kommer ifrån, men fråga om ni undrar

Halo. Här kommer ett inspirationsinlägg från mig. Jag letar hela tiden, särskillt nu sedan jag fick en ny symaskin i julklapp, efter inspiration till nya plagg... Det är först och främst detaljer jag letar efter, det är ju inte kul att bara kopiera något, men jag älskar t.ex. färgkombinationen på första bilden och modellen på klänningen på bild fyra, så då kan man liksom pussla ihop något eget av det.

101803-515

Tack för idag! Kjamizaaajjj från Amanda!

Inspiration

Idag känner jag mig lite friskare igen och det är härligt! Sov nästan 12 timmar inatt så nu är jag minst sagt utvilad. Känner hur livet liksom kommer tillbaka till mig... Nyår är nu bestämt, allt är kirrat och klart, det enda som återstår nu är att bestämma vad fasen man ska ha på sig. Vad ska ni ha?
Dagens inspiration:
Susie Bubble, musik och snygga tjejer:

 
Bilder från Face Hunter och Rodeomagazine.

Dagens låt: Burn, Don't Freeze - Sleater-Kinney

Olivia

Året som gick

En liten sammanfattning av år 2006 i listad form passar väl fint nu när nyårsafton står för dörren. Jag har ännu inte bestämt vad jag ska göra eller vad jag ska ha på mig. Det är dock världsliga problem då jag känner att jag håller på att bli förfärligt förkyld. Ikväll ska jag stanna hemma och äta ipren, titta på Little Britain och hålla tummarna för att jag är någorlunda frisk på söndag.

Årets låtar:
• Lloyd, I'm Ready to Be Heartbroken - Camera Obscura
• Walking with a Ghost - Tegan & Sarah
• The Great Salt Lake - Band of Horses
• Shitty Weekend - SKWBN
• Supermassive Black Hole - Muse
• Old Big Trees - Taxi, Taxi
• Gold Lion - Yeah Yeah Yeahs
• The Rest Will Follow - ...and you will know us by the Trail of Death
• Music is My Hot Hot Sex - Cansei de Ser Sexy
• Helgamarktz - Gösta Berlings Saga
• Love is Trouble - Nicola Sarcevic
• Get Up - Fibes, oh Fibes!
• Nobody Move, Nobody Get Hurt - We Are Scientists
• A Man from Argentina - Bille the Vision and the Dancers
• Amsterdam - Peter Bjorn and John
• Made Up Love Song #43 - Guillemots
• Mon Toutou - I Love You Baby
• Mr King - Nerina Pallot
• Nothing Came Out - The Moldy Peaches
• Suicide - The Slaves
• That's Because You Drive Me - Acid House Kings
• Make it Happen - TTA
• Ice Cream - New Young Pony Club
• Treehouse - I'm from Barcelona
• When the Sun Goes Down - Arctic Monkeys

Årets partydänga är en klass för sig: We Are Your Friends - Justin vs Simian (och SMKs Blod och Knark i Skog och Mark är helt klart en värdig bubblare)

Årets album:
• Dreams - Whitest Boy Alive
• Stop the Tape, Stop the Tape - David & the Citizens
• Silent Shout - The Knife
• Emotional - Fibes, oh Fibes!

Årets spelningar:
• Franz Ferdinand och The Knife på Arvika
• Whitest Boy Alive och Hemstad på Emmaboda
• Fibes, oh Fibes! i Göteborg

Årets mat: sushi, bulgursallad och ostkorv.
Årets dryck: lådvin och allt med chai; chaite, chailatte, sweet chai latte osv.

Årets bästa klänning: den svarta klänningen med fickor från Indiska som typ alla har konkurerar med den blommiga från H&M. Vilken tycker ni?
Årets bästa skor:
de till vänster
Årets väska: min röda "Chanel" som jag köpte för 10 pix.
Årets bästa accessoar: partyglajjor och mina ryska sjalar.
Årets bästa övrigt: vita oversize linnen (alltid), hög midja, LEGGINGSENS ÅTERKOMST.

Årets foton:

101803-503 101803-505

101803-506

101803-505


MHM



Idag har våran far opererat ögat! Det är synd om honom... Vi har vart i Halmstad, på Myrorna hade de mycket fint men det är lite dyrt tycker jag, så det enda jag kom hem med var en t-shirt från H&M. På rea... baskläder är typ det enda som är värt att köpa på rean oftast tycker jag?

Rutig blus med väldigt puffiga ärmar, secondhand
Jeans, JC
Stövlar, mormors
Skärpet var visst också secondhand ojdå

Hare braa! Amanda


Rubrik

101803-498

God afton mitt herrskap!
Det var ingen realisation på skorna jag ville ha så jag köpte bara lite tråkigt smink, men ett hett tips är i alla fall att Mavalanagellacket finns i mängder i färgen Mexico på Grand Parfymeri på Kungsgatan. HAHAHA. Eh. Amanda köpte en ganska fin tröja som hon nog ska lämna tillbaka, eller så kanske vi delar på den, den som lever får se.
Föresten så hittade jag så sjukt coola glittriga sneakers som jag inte köpte eftersom att tån var ganska ful. Men jag kommer säkerligen ligga sömnlös inatt och tänka på dem. Jag säger bara, cravings!!!! Det är också ett som är säkert, det.

DAGENS UTSTYRSLAR
101803-496
Nu blir säkert Amanda förbaskad eftersom allt som syns av hennes outfit är hennes sjal, men life's a bitch syrran.
Puss från Olle!

Mellandagsrea

Om en stund ska vi fara in och gå på lite mellandagsrea, fast jag ska bara leta efter en enda sak, det rör sig om ett par skor som jag spanat in hela hösten. Amanda gillar inte rea så när jag (förhoppningsvis) har funnit skorna ger vi oss nog ut i second hand-världen istället. Där kan man fynda, mina vänner.
Olivia

101803-494

Julkort

101803-486

 

...och såhär såg jag ut när jag cyklade och lämnade mina sista julkort (jag är alltid lika sent ute med precis allting). Hela samhället doftade julmat. Och det hade växt mossa på min cykel... jag är visst inte ute och motionerar med den så ofta som jag borde.
Jackan är ett härligt reafynd från H&M, sjalen och skorna second hand.
Nu ska jag se Kalle Anka. Puss!

GOD JUL!

101803-484
Tröja, second hand
Linne och klänning, H&M
Skor, Indiska
Medaljong, fått av mormor

101803-485
Kofta, H&M
Kjol, Fröken Söt
Blus, skärp och skor, second hand

Sybeskrivning: Klockad klänning

Tänkte försöka mig på en sybeskrivning, på den här klänningen . Eftersom jag inte är särskillt duktig på att sy, provar mig ju fram och mäter efter  kroppen, kommer det kanske bli lite sluddrigt ibland... Men jag ska försöka så får vi hoppas att ni kanske förstår något iallafall, höhö.

Klänningen består av två halvcirklar som jag sytt ihop till en cirkel. Du kan även göra en cirkel direkt på tyget, men jag tyckte det var enklare såhär. När jag sytt ihop dem klippte jag ett lagom stort hål i mitten, sydde på en linning och axelband. Inte så krångligt alltså... Krångligare lär det bli när jag ska försöka förklara mer ingående;

1. Börja med att rita upp ett mönster. Här mätte jag efter kroppen... Man gör ju först en halvcirkel, så om du tänker dig att du redan har sytt ihop halvcirklarna så är cirkelns diameter längden på klänningen... hahaha öh ja, jag är inte bra på att förklara. Linningen och axelbanden fixade jag senare...
2. Klipp ut två halvcirklar. Sy ihop dem på mitten. Nu ska du ha en hel cirkel!  Fålla kanterna.
3. Dags att klippa lite. Mät ut mitten på cirkeln, och utgå därifrån för att klippa ett runt hål. Ta lite i taget så det inte blir för stort!!
4. Nu när du har ett lagom stort hål så är det ganska praktiskt att bara mäta ut hur lång linningen ska vara genom att räkna ut omkretsen på hålet.
5. Sy linningen.
6. Nåla fast linningen vid kjolen och sy fast den.
7. Sy axelband och sy fast dem!
8. Prova klänningen, är den för lång så är det bara att sy upp den lite...

Okej, nån som vågar prova? Haha... Väldigt luddigt jag vet... Fråga om det är nåt. Eller fråga era mammor. Modellen är ju enkel så det går nog bra, lycka till! Ni kan väl säga till om ni provar? Det vore kuuul!

Kram från Amanda!

Jullov och ont i halsen


Nu har vi haft julavslutning i skolan, äntligen äntligen jullov! Känns löövli. Fast jag håller på att bli sjuk... som alltid på alla lov typ? Jobbigt... Planerar iallafall att göra lite julgodis senare!
Idag har jag på mig en liten klänning, ville känna mig lite julig. Den är köpt i nån affär för längsedan, blev förvånad att jag fortfarande kunde ha den faktiskt! (Stövlarna är mormors och koftan är från Mango)

Kolla mitt nya fina armband! Glammigt... höhö. Fick det i födelsedagspresent, eller först fick jag ett halsband, men bytte till detta istället. Det kommer från ett nytt märke som heter Mops som säljs på  Prickig Katt i Göteborg. Prickig Katt måste ju för övrigt vara en av Göteborgs mysigaste butik... Många av sakerna de säljer känns ju lite massproducerade, mycket Friis Company och Pilgrim, men inredningen, tavlorna och personalen är uuunderbar!


/Amanda

Vart tog helgen vägen

Åh... är fruktansvärt trött, jobbat hela helgen på fabriken... Det har dock inte varit lika jobbig som helgerna innan, inte så mycket sittande vid tomtemaskinen.. Vi fick göra chokladpraliner!

I fredags var jag i Göteborg för julklappshandlanden, fick ihop en del men måste tillbaka nu i veckan för några till. Provade lite saker på H&M iallafall (som vanligt), ett grått fint linne, en svart t-shirt med paljett-rosett (som jag köpte!!) och den fina fina klänningen.



Jag på en av Göteborgs många ljusprydda gator och översvämmningar sett från pendeltåget!

/Amanda


Fotografering

Förra veckan var jag på reklambyrån jag praoade på och hjälpte till att sätta ljuset inför en fotografering. Det var roooligt! Jag som "modell" kan man ju diskutera, men Marika på Sommar & CO är en duktig fotograf och resultatet blev ju proffsigt!

 
  
Kläderna på bilderna är mina egna, det mesta secondhand eller hemsytt!
Sista provet i skolan idag. Känns som om vi redan fått jullov lite. Väldigt skönt...
Nu vill jag baka massa julgodis!!

Amanda

Gift of the Day

Ingen har väl kunnat undgå H&Ms fiffiga julkampanj. Ganska bra idé faktiskt. Jag har inte varit i stan på länge och har därmed inte sett något av dessa plagg i verkligheten. Men den här klänningen skulle jag bra gärna vilja ha, nog för att många kommer gå runt i den och jag skulle då inte våga ha den på nyårsafton, men ändå. Fin ären. Och billig. Fast jag sitter här och funderar över ifall jag tycker den är billig för att den är fin eller om det helt enkelt är så att jag tycker att den är fin för att den är billig.
Nåväl, det blir upp till bevis imorgon, tror jag ska ta mig tid för en sväng till stan efter skolan.

101803-462

Gårdagens outfits

101803-458 
Lucialinne från H&M eller Lindex eller nåt. Och så dagens gästis Em, även hon i lucialinne.

101803-460
Vårt tjusiga luciatåg. Funderar på att lägga upp lite filmklipp på youtube så kan ni få höra hur vackert det lät också.

/Olivia

Hel Looks

Jag säger då det, HEL LOOKS strikes again. Det här kallar jag känsla för stil. Heja Finland!

101803-455

 
Bilder: HEL LOOKS

?

Hur lägger man in videoklipp på bloggen?

Aouch

Idag är jag hemma, har ont ont ont i foten, fråga inte vad som har hänt. Haltar runt här hemma och tröstar mig med choklad, lussekatter, chokladmoussetårta från igår (jag fyllde år igår!! 15!) och chai-thé.. Bjuder på två bilder från igår.

 
Klänning, Adnama (sytt själv, ska lägga upp en beskrivning på hur jag gjorde den inom en snar framtid)
Tights, Indiska
Kofta, H&M (mammas)
Väska, secondhand
Skor, dansskor från mormor



Klänning, H&M
Tights, Indiska
Ballerinor, Vagabond
Väska, secondhand

Observera!! Skorna hade vi självklart bara inomhus... nu vet ni.

Kram från Amanda!

Några saker bara


Piffigt

 
Klänning och skor, secondhand
Jeans, Olivias Scyscraper från CM
Basker, Prickig Katt

Ingen Jul på Liseberg idag, det blir istället hemmakväll, vädret är inte särskillt juligt och så har jag en massa att göra. Ska sy en klänning tills på söndag (födelsedagsfirande och en liten spelning på Kulturhuset i Kungsbacka som jag och Olle ska spela och sjunga på), öva på låtar, och kanske plugga lite... antagligen inte, det får vänta tills dagen innan provet liksom.

Amanda


Dagens klänning

101803-453
Hembakad!

Amanda

Dagens gästoutfits

101803-444

Em
Tröja, Viktor & Rolf för H&M
Klänning, H&M
Skor, Indigo

Alejandro
Jeans och skor, Cheap Monday
Tröja, ?
Bok, Den Levande Litteraturen

Dagens leggings



Metallic Flecked Leggings från by Malene Birger. H&M har fina i diverse färger för ett något humanare pris... Bild från net-a-porter.

Nätshopping

101803-439
Olivia här. Har funderat på att beställa från ASOS. Det är annat än H&M Rowells det. Men någon som vet vad frakt osv kostar? Sådant känns ju trist att punga ut mycket pengar på. Då shoppar jag nog hellre hemma i stan.
Fina klänningar har de i alla fall, och fina underkläder... Och en alldeles underbar Sequin Heart Bag (ovan).

 
St Martins Silk Chiffon Dress


Mina Sequin Trim Spot Dress

Bilder från ASOS.

ATJO

Godkväll!

Imorgon ska jag upp tidigt och jobba, tog mig därför en riktig hemmakväll med IDOL-final och muffins. Ganska skönt får jag lov att säga. Är trött efter veckans förkylning som inte gett med sig än... Vi har ingen nässpray hemma och det är ett stort problem.
Hur som helst, under tv-tittandet funderade jag lite. Hur kommer det sig att idol-låten är så sjukt tråkig? Vad håller egentligen Sanna Bråding på med? Varför är Johan så snygg för? (Fast snyggast i afton var nog ändå den där Kishti Tomita.) Varför var det en tjej i publiken som grät när alla idolerna sjöng The Final Countdown?
Ja jag säger då det. Livet och dess mysterier. Särskilt den sista frågan grubblade jag mycket över och gör ännu och kommer nog fortsätta göra ett tag till, om ingen har något bra svar?

Var föresten på stan en sväng idag, studiebidraget är ju här. Men jag hittade ingen svart kofta, inga tjocka gråa strumpbyxor och inte mycket annat jag ville ha heller. Bara saker jag verkligen inte behöver för tillfället, som en underbar tvålpump. Och ett par glittriga ballerinor. Som jag kanske faktiskt behöver när jag tänker efter...
Men nu är det dags att tänka på refrängen, god natt på er gott folk!
Olle


Glasögondrömmen?

Idag köpte jag ett par Prada-glasögon. Heee heee... nää... om det vore så väl. Men efter lite pill i Photoshop blev det sådär (bild 2). Orkade inte riktigt anstränga mig så det ser lite overkligt ut jag vet. De är coola tycker jag, fast jag trivs ganska bra med min secondhandtjugokronor-glasögon också.
 
Klänning, Adnama (sytt själv)
Blus, French Connection
Glasögon, Prada



Pennkjol och kofta, H&M
T-shirt, Mango

Idol-final ikväll! Oooh så spännande, typ.

Amanda

Jul, jul, strålande jul

JAA! Nu är det äntligen december. Mysigaste månaden helt klart! Tända ljus, julgran, och massa gott julgodis! Hmm... särskillt julgodiset längtar jag mycket efter just nu.

Bloggen har fått julpynting också. Tapetserat om och en öppen spis. Väldigt juligt och fint nu...

♥ Amanda