And your love is standing next to me

Tre bilder från helgen bara:
Textilhögskolans modevisning på Röhsskas innergård
Jenny och Caroline på Kasbans releasefest i lördags

Jennys student

I fredags tog underbara Jenny studenten, grattis igen!

Skivor

Jag köpte två fina skivor igår! Kasbans debutalbum "Mjölk och honung" och en LP-singel från bästa Bonne Idée. Det är ju väldigt sällan man köper skivor nu för tiden, men viss musik vill man bara kunna plocka fram om femtio år och visa barnbarnen (tveksamt om cd-spelare kommer finnas då dock men jaja)
Amanda

Jag har lärt mig att aldrig få nog av saker som tar slut


Ikväll blir det releasefest för Kasbans nya skiva "Nåt som bankar". Jag gillar ju verkligen Kasban och håller tummarna för att det kommer gå bra för dem i framtiden så att fler får ta del av deras grymma musik! Till att börja med tycker jag att vi alla lyssnar på låten ovan.
A

Prom night

Det händer så mycket roliga grejer just nu! Igår tog Jenny studenten och i tisdags var vi ju alltså på bal på Valand. Det var jättekul! Träningsvärken i dansbenen satt i i tre dagar efteråt. Lite såhär såg det ut:
/Amanda
Benjamin och jag bestämde att vi skulle gå på balen tillsammans i ettan, lite töntigt men kul
Ludde, Nicklas, jag, Benji och Anton. Killarna är ju överlag de som ser bäst ut på balen, trots att tjejerna är de som lägger ut typ femtusen på sin outfit... Keep it simple girls säger jag

Anna och jag ♥

I think I like u 2



Den här låten kommer jag att förknippa med den här våren tror jag. Just ikväll lyssnar jag på den och peppar inför imorgon, Sanna tar studenten! Lyssna ni också och längta efter något kul som ska hända.
/O

Spend some time in the shade with me



Här är guldskorna, 25 kronor kostade de på Röda Korset. Jag älskar dessa ställen där man fortfarande kan fynda... Gillar att märket heter Maria Pia också, haha. Så exklusivt.
Olivia

Botaniska

Jag och Linnea var i Botaniska trädgården i måndags och strosade runt och åt äppelpaj. Jag vet att det är tråkigt med naturbilder... men allt var så rosa!!
/O






Gammal jeansjacka, byxor och linne second hand.








Alltså det är ju så vackert att man blir knäpp, skulle vilja ha hela taket fullt av sånt här!

Bal

Ikväll är Amanda på bal, hoppas hon har roligt! Jag tog en massa bilder innan, men dem får hon lägga upp själv någon dag. Här är två från min bal, för tusen år sedan ungefär... Ååh mitt hår, det bästa var att det var finare dagen efter.





Folkdräkt 2.0


Foto: Lania Sitepu

Bästa
Karoline medverkar i Svenska turistföreningens tävling där 25 olika deltagare ska designa varsin folkdräkt, och hon har gjort världens finaste snödroppeblus, rödtröja och en randig kjol. Nu måste alla rösta, för tävlingen avgörs på torsdag! Gå in på hennes stf-blogg här och rösta längst ner under varje inlägg.
/O

Tisdag



Heeej blöggen! Gu vad jag har försummat dig på senaste tiden. Jag borde skämmas, men jag har verkligen inte haft lust att blogga. Men nu känner jag att jag är på banan igen, hurra!
Idag har jag köpt finfina gyllene skor, visar imorgon!
/O

And I remember quiet evenings trembling close to you

Kjol, blus och skor, second hand
Strumpor, H&M

/Amanda

100% silk

Modebloggar lite; tunna fina sidenplagg är någonting jag alltid håller utkik efter i secondhand-affärerna, det är ju världens bästa material och man kan verkligen fynda! Blusen till vänster är från Beyond Retro och skjortan köpte jag på Röda Korset för en tia, skitbra!
Amanda

Lördagens maskerad

Hippies, smurfar, avatarer, brandmän, Meg i Family Guy, flyttlåda, m.m.
Igår var jag på maskerad, ni gav fina förslag men jag slutade som "Aranästjej från Onsala". Och man måste nog bo i Kungsbacka/gå på Aranäsgymnasiet för att fatta det komiska i det. Tur att det var en klassfest då!
Amanda

Maskerad

Minns inte varifrån...?

Jag är lite stressad, ska på maskerad på lördag och har ingen aning om vad jag ska klä ut mig till. Hjälp mig!!! Har ni några bra tips?
Amanda

Iittala Vitriini



Hej små askar. Jag vill ha er allihop. Särskilt en i trä med blått lock.
Från Iittalas samarbete med Rädda Barnen, läs mer
här.
/O

SOMMAR 2009

Lagom till att sommaren 2010 knackar på dörren har jag äntligen tagit mig tid att klippa ihop sommarfilmen för 2009! Hoppas ni gillar den!
Amanda

Paris je t'aime

Parisklubben i fredags blev inget annat en fantastisk! Tack alla ni som kom och förgyllde kvällen tillammans med oss!
Amanda

Schillerskas bal

Igår hade Schillerska sin studentbal på Valand (åh, om en vecka står jag där själv!!), alla var smashing, men Jenny, i bästa klänningen från Davoodi by Friends, och Gabriel var nog ändå finast!

Stråhatt

En fin stråhatt jag köpte på H&M häromdan! 79,50 kronor, himla bra. Jag har egentligen en finare stråhatt från förra våren men den är ganska trasig... Den fick ju följa med på x antal utomhusklubbar. Känner på mig att jag kommer slita ut den här rätt fort också, om värmen håller i sig!
Amanda

Lördag

Jag köpte en helt underbar klänning innan idag! På Ragtime. Mmm handvirkat sextio- eller sjuttiotal! Så nu har jag två studentklänningar, hur ska jag kunna välja?
Hoppas ni har en fin lördag!
Puss Amanda

På senaste tiden:

Nora Hammenbergs utställning "En sommardag" på Fotokompaniet, se den! Fram till den 3/6
Promenerat vid hamnen och hälsat på Evert
Ätit goda bakverk med mörk choklad och druckit vit choklad, mmm världens godaste, på Da Matteo

Lite vad jag har gjort den senaste tiden.
Amanda

Dagens klädsel



Tröja, second hand
Klänning, Zara


Nix, ni ser inte i syne, jag är barbent! Tog dock på mig ett par strumpbyxor när jag lämnade hemmet, det kändes bäst så av någon anledning. Nu måste jag bestämma mig för något franskt att ha på mig ikväll!
/O

Tur & Retur: Paris

Igår beställde jag flygbiljett till London, och på fredag åker jag till Paris. Fast just den här fredagen ligger Paris runt hörnet, nämligen på Andra Långgatan 20. Fantastiskt! Det är klubben TUR & RETUR som fixar den franska atmosfären i stan och jag hoppas att vi ses där. Det blir croissanter, franska drinkar, dj's, filmvisning (min Paris-film!), och mycket, mycket mer!
20-01 på fredag alltså!
Amanda

Yesterday











Jag och Jennifer var i stan igår och kollade på körsbärsblommorna och utsikten! Idag bara regnar det.
Amanda

Jeanne's blog

Jeanne är nog bloggvärldens vackraste tjej. Fransyskor alltså. Jag håller för övrigt på att leta upp en fransk outfit som jag ska ha på mig på fredag. Det vankas Paris-klubb. Mer om det här i ett senare inlägg.
/Amanda

Marimekko









Fina grejer hos Marimekko i vår! Jag älskar alla mönster. Det här vill jag gärna ha i stundentpresent, okej mamma?
/A

Down by the rollercoaster sweet baby I'll never let you go

The Drums, som kommer till Way out West i år!
/A

Varje moln är trasigt, du räknar allt sorgligt natten lång och hon du älskade en gång, och kanske älskar än, spelar det nån roll?

Idag är det 10 år sedan Håkan Hellström släppte singeln Känn ingen sorg för mig Göteborg. Jag lånade Olivias skivor i smyg och var på min första konsert 2002, tänk att det är så längesen. Så länge att det känns som att Håkans musik alltid har varit närvarande. Men den tid jag förknippar mest med Håkans musik är ändå våren 2008, För sent för Eidelweiss hade precis släppts och allt hade något slags dammigt fint skimmer över sig, mycket kändes nytt men mest kändes nog allt så himla mycket bara.
/Sentimental Amanda

Dagens klädsel


Jacka, second hand
Blus, H&M
Shorts, Gina Tricot
Dr Martens


Okej, jag ska snart ta en bild när jag har något annat på mig än de där shortsen... För jag har dem faktiskt inte varje dag, även om det kanske kan verka så, haha.
/O

Torsdag

Har jag inte bloggat på en vecka? Oojdå det var dåligt! Jag har liksom tänkt, men det har inte blivit av... Jaja, här är några bilder jag hittade i min mobil, imorgon är jag ledig och då ska jag blogga mer.
/O


Mattias födelsedagstårta


Bubblor och tussilago






Sanna en torsdag


Modebloggaren inom mig väcktes till liv när vi i fikarummet på jobbet idag hade prov på mini-oreos. Gahh, "läste" Vogue också...

Londonlondonlondon

Kom på att jag glömt att visa er resten av London-bilderna. Den här dagen så var vi Broadway Market (den bästa marknaden av dem vi var på tyckte jag, inte så mycket kläder men sjukt mycket god mat), åt en grym svamprisotto, satt i London Fields och glodde på massa snygga människor, promenerade, fikade på Fika där Line jobbar och åh massa mer. London är verkligen underbart, jag vill boka flygbiljett tillbaka nuuu!
Amanda


Mini-cupcakes från Broadway Market




Julia på Fikas trevliga uteservering




Jag och Emma




Pyntad vägg med bästa Talking Heads-citatet

6/5


Mockajacka, second hand
Olivias gröna klänning

Hur mår ni? Jag är dödens döden trött idag med. Men vi fick iallafall hela Skånhällaskolan att dansa idag, det var fint. Och den gröna klänningen passar bra till löven på träden!
/Amanda

Onsdag

Miu Miu

Hej på er, vi har inte tuppat av eller så, har väl bara mycket annat att göra. Den här veckan är vi ute på turné på högstadieskolor! Mycket skoj att spela, men slitigt att packa upp och packa ner scenen dagarna i ända... Talk 2 u soon!
Amanda

Färgskalor

Ibland hamnar kläderna i garderoben i en sån trevlig ordning

Felicia och jag på Weekday-partaj förra veckan
Två bilder bara.
/A